Un clujean, ales în conducerea Consiliului Internaţional al Aeroporturilor

Un clujean, ales în conducerea Consiliului Internaţional al Aeroporturilor
Directorul Aeroportului din Cluj, David Ciceo, a fost ales membru în conducerea Consiliului Internaţional al Aeroporturilor, Regiunea Europa (ACI Europe).

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca şi preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România, a fost ales membru în board-ul ACI Europe, în cadrul celei de a
21-a Adunări Generale care a avut loc la Lisabona în perioada 15-17 iunie 2011.

Organizaţie cu profil aviatic cu sediul la Bruxelles, ACI Europe reuneşte interesele a 400 de aeroporturi din Europa care înregistrează anual peste 90% din traficul aerian al continentului european. ACI Europe promovează transferul informaţional la nivelul industriei aeroportuare europene şi reprezintă interesele aeroporturilor în faţa instituţiilor politice şi de aviaţie comunitare. Aeroporturile membre deservesc peste 1,5 miliarde de pasageri şi 15, 8 milioane tone de marfă anual.

ACI Europe aîn componenţă 22 de persoane, un preşedinte, patru vicepreşedinţi, un trezorier şi 16 membri. Ciceo va fi coleg cu directorii unor aeoporturi din Paris, Dublin, Geneva, Milano sau Hamburg.

Comenteaza