Ucigaşul din Wisconsin, fiul directorului unui liceu din Cluj

Ucigaşul din Wisconsin, fiul directorului unui liceu din Cluj
Clujeanul care şi-a ucis cu bestialitate soţia într-un orăşel din apropierea celei mai populate aşezări din Wisconsin, Milwaukee, este fiul directorului unui liceu din Cluj.

Cristian Loga-Negru, autorul odioasei crime de miercurea trecută, este fiul directorul Liceului de Coregrafie "Octavian Stroia" din Cluj-Napoca, Marius Loga-Negru. Potrivit clujust.ro, el a zburat în Statele Unite ale Americii săptămâna trecută, pentru a sta de vorbă cu fiul său, care dădea semne că are probleme.

De altfel, el a fost prima persoană cu care a intrat în contact criminalul imediat după comiterea atrocităţii. Publicaţia Chicago Tribune relatează că Marius Loga-Negru îşi aştepta fiul în camera motelului Super 8 din orăşelul cu pricina în momentul în care acesta a apărut în pragul cu hainele însângerate. Întrebându-l ce s-a întâmplat, Cristian Loga-Negru şi-a recunoscut fapta, afirmând că "a ucis-o pe Roxana".

Cazul crimei în care şi-a pierdut viaţa românca Roxana Abrudan, soţia clujeanului de 38 de ani, a fost relatat pe larg de presa americană, anchetatorii afirmând că nu cred că vor mai vedea vreodată un caz atât de brutal. Potrivit acestora, Cristian Loga-Negru şi-a aşteptat soţia în faţa casei din Mount Pleasant, unde aceasta se mutase în urmă cu o lună, i-a aplicat mai multe lovituri cu un topor negru, după care a târât-o într-un SUV argintiu închiriat şi a dus-o la motelul unde stătea tatăl său.

La venirea poliţiştilor, el le-a cerut să-i aplice pe loc pedeapsa capitală, susţinând că "poate suporta multe mirosuri, dar nu şi cel al sângelui ei pe el". În urma celor întâmplate, clujeanul a fost acuzat de omucidere cu premeditare, mutilare şi răpire.

Cristian Loga-Negru a absolvit în 2000 Facultatea de Drept a Universității Dimitrie Cantemir. Potrivit CV-ului său online, în 2006 a absolvit un master în Drept la o universitate americană, iar acum urma un MBA la o altă universitate. În perioada 2007-2010 arată că a lucrat la departamentul de Contra Informații din cadrul Armatei SUA, iar din 2010 este președintele firmei Monetarial LLC, care manageriază diverse fonduri ale clienților. Mama sa a lucrat şi ea în învăţământ, la Şcoala numărul 10 din Cluj-Napoca, în prezent fiind pensionară.

Potrivit datelor obținute de procurorii americani, Cristian Loga-Negru a mai fost căsătorit de două ori, ambele mariaje terminându-se în divorţ. Actuala soţie, cu care se însurase în urmă cu patru luni, s-a plâns de două ori la poliție că a fost bătută de soțul ei, prima bătaie chiar în luna când s-au căsătorit. În urmă cu o lună, ea s-a dus la angajator, care i-a oferit adăpost în casa sa, şi a cerut un ordin de protecţie, prima audiere urmând să aibă loc luni.

Comenteaza