UBB îşi “desecretizează” achiziţiile publice

UBB îşi “desecretizează” achiziţiile publice
Contractele de achiziţii publice ale Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca pe 2012 sunt postate pe site-ul oficial al instituţiei. Această decizie de transparentizare a banilor publici cheltuiţi de UBB vine la propunerea lui Dan Lazăr, prorector cu finanţarea al UBB.

Începând de ieri, clujenii pot consulta toate detaliile legate de contractele de achiziţii publice ale UBB, pe site-ul oficial al instituţiei, la secţiunea Despre UBB - Documente publice -Achiziţii publice.

Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, a luat decizia de a publica aceste contracte pe site, la propunerea lui Dan Lazăr, prorector cu finanţarea. "La propunerea mea, domnul Ioan Aurel Pop a luat această decizie. Dispoziţia a fost dată joia trecută şi avea ca termen de afişare trei zile. Ideea este aceea ca oamenii să vadă exact unde merg banii publici. Pe site este prezentat tipul procedurii, obiectul achiziţiei, furnizorul, durata contractului, valoarea acestuia, sursa de finanţare şi beneficiarul direct. Am vrut să avem o continuitate în acţiunea noastră, aşa că în prezent pot fi vizualizate achiziţiile de la începutul anului şi până la data de 14 martie, urmând ca acestea să fie actualizate lunar", a spus pentru ziuadecj.ro Dan Lazăr.

Pentru "desecretizarea" datelor privind modul în care se cheltuie banii publici ai UBB a militat şi Enikö Vincze, în cadrul dezbaterilor publice ce au avut loc cu ocazia candidaturilor la funcţia de rector al UBB.

Etichete
Comenteaza