UBB are 49.000 de studenţi în 2011. Marga: "E cea mai atrăgătoare universitate publică din ţară!"

UBB are 49.000 de studenţi în 2011. Marga:
Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca este "cea mai atrăgătoare universitate publică din ţară", conform propriului rector, Andrei Marga, care a publicat astăzi o analiză a anului academic 2011 la UBB.

"Efectivul de studenţi - ca efect al ratei scăzute a natalităţii şi al emigrării din România şi ca urmare a restricţionării drepturilor de studii de către legislaţia universitară adoptată din 2011 - s-a situat la peste 49.000 de studenţi, Universitatea Babeş-Bolyai rămânând cea mai atrăgătoare universitate publică din ţară", a arătat Marga în analiza ataşată acestei ştiri.

El spune că toate programele de studii ale UBB sunt acreditate sau autorizate şi că, în contextul reducerii alocării bugetare pe loc de studii, cu peste 20% în 2011, "aceasta fiind din nou dintre cele mai mici din Europa", UBB a ajuns a doua universitate din ţară în clasament şi că a fost luată în considerare "ca prima universitate din România" pentru includerea între primele 500 de universităţi din lume în clasamentul Shanghai. "Acesta este un succes major, ce trebuie fructificat în 2012 şi în anii ce vin", arată Marga.

Comenteaza