Turiştii întorşi la graniţa cu Grecia. Măsura testului COVID-19 obligatoriu s-a aplicat de la miezul nopții, nu de la 6 dimineața

Turiştii întorşi la graniţa cu Grecia. Măsura testului COVID-19 obligatoriu s-a aplicat de la miezul nopții, nu de la 6 dimineața
| Foto: Forum Grecia

Românii care au vrut să intre în Grecia fără teste, întorși la graniță. Măsura testului COVID-19 obligatoriu s-a aplicat de la miezul nopții, nu de la 6 dimineața, aşa cum precizaseră iniţial autoritățile elene.

Regulile se schimbă de la o zi la alta, spun turiştii care vor fi nevoiţi să facă cale întoarsă. Românii au venit în vacanță fără testul de coronavirus și spun că au sperat să treacă granița fără el întrucât știau că măsura intră în vigoare de la 6 dimineața, iar ei au ajuns înainte de această oră, scrie Digi24

Nu doar românii sunt în această situație, ci și turiști din alte țări care au vrut, miercuri dimineață să intre în Grecia neavând teste.

Măsurile au intrat însă în vigoare de la miezul nopții, așa că cei fără teste trebuie să se întoarcă. Unii dintre turiștii români au afirmat că vor încerca să facă acest test în Bulgaria.

Cine intră de azi în Grecia va trebui să aibă pe lângă formularul completat online și testul făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Nu sunt valabile testele rapide. Totodată, autoritățile din Grecia testează la graniță, aleatoriu, chiar dacă există teste negative.

Cei care merg în vacanță în Grecia trebuie să știe care sunt regulile acolo: distanțarea socială trebuie respectată, turiștii nu sunt obligați să poarte măsti, dar personalul din hoteluri și restaurate da, nu pot sta mai mult de șase persoane la masă, iar la intrarea în restaurante li se ia temperatura.

Comenteaza