Tudor Chirilă îşi lansează prima carte la Cluj

Tudor Chirilă îşi lansează prima carte la Cluj
Tudor Chirilă vine vineri la Cluj, ca să-şi lanseze prima carte, "Exerciţii de echilibru". Organizatorii promit o lansare de carte fără formalităţi.

Evenimentul, care are loc vineri la ora 18 la librăria Cărtureşti din Iulius Mall, se încheie cu o sesiune de autografe. Volumul prezintă postările publicate de Chirilă pe blogul personal, tudorchirila.blogspot.com. De-a lungul timpului textele au fost preluate de presă, de alţi bloggeri şi de cititori", explică Mihai Mateiu, coordonatorul evenimentului. "Oamenii s-au regăsit în cuvintele lui, sau pur şi simplu au apreciat stilul şi au început să şi le trimită unii altora". Volumul este editat de Polirom iar prefaţa este semnată de Cătălin Tolontan.


Volumul de 385 pagini „Exerciţii de echilibru" cuprinde cele mai valoroase texte postate de Tudor Chirilă de-a lungul ultimilor cinci ani pe blogul personal şi este prima sa carte publicată.
"Cred că textele selectate se simt mai bine într-o carte", spune Chirilă. "Sunt convins că nu există vreun cititor atât de fanatic încât să fi parcurs tot blogul. Luate împreună textele vorbesc despre o perioadă, despre o viziune, se compune un tot. Dincolo de asta, există un public numeros care nu stă pe bloguri, dar citeşte cărţi. Cartea îţi dă un sentiment că ai realizat cu adevărat ceva. Blogula re un aer efemer - azi ai scris, mâine textele coboară undeva în josul paginii. Poimâine ele sunt arhivă".

Tudor Chirilă este actor, muzician, compozitor și producător. A jucat în 13 spectacole de teatru în regia unora dintre cei mai valoroși regizori români, iar în 2004 a câștigat un premiu UNITER pentru rolul Malvolio din A douăsprezecea noapte de William Shakespeare. Printre producțiile de film în care a jucat se număra Legături bolnăvicioase, în regia lui Tudor Giurgiu și Nordrand, coproducția austro-germană regizată de Barbară Albert. În 1996 a fondat și a devenit solistul formației Vamă Veche, iar din 2006 este liderul formației Vama.

Comenteaza