Triplu vaccinat, alungat afară din sala de aşteptare goală de la UPU Cluj. Tratat cu FRIG şi DISPREŢ

Triplu vaccinat, alungat afară din sala de aşteptare goală de la UPU Cluj. Tratat cu FRIG şi DISPREŢ

Un clujean ne scrie pe numărul de WhatsApp al redacţiei experienţa amară de la UPU Cluj, demnă de "federaţia rusă". Omul spune că şi-a dus soţia la urgenţe, iar în calitate de aparţinători, el şi mama lui au fost alungaţi în frig, din sala de aşteptare, unde cele 20 de scaune goale ar fi fost “pentru medici şi brancardieri".

Un clujean ne-a povestit unde mai duce teama de COVID sau exagerarea unor reguli stabilite pe loc pentru cei care au nefericita idee să dea pe la UPU Cluj. Nu pentru că nu au ce face pe acasă, ci evident, de nevoie. În timp ce soţia era tratată în urgenţe, el şi mama lui, au fost poftiţi afară din sala de aşteptare goală. 

"Am trăit o experienţă demnă de federaţia rusă. Soţia mea a avut nişte probleme urâte şi am ajuns la UPU Cluj. Acolo am fost ţinut afară în frig ore întregi, deşi sala de aşteptare era complet goală - eram doar eu, un brancadrier şi asitenta de la recepţie. Aparent toate cele 20-30 scaune goale din sala de intrare sunt “pentru medici si brancardieri”.

Când mi s-a zis că “nu am voie” să aştept înăuntru, iniţial am apelat la umanitatea brancardierului respectiv. Nu am avut cu cine, aşa că I-am rugat să îmi arate o lege, o dispoziţie de la minister sau măcar un regulament de ordine internă unde scrie clar: aparţinătorii aşteaptă afară. Tot personalul de acolo s-a sustras când a auzit această întrebare, dintr-un motiv foarte simplu. Acest regulament probabil nu există, ei nu au o bază legală să interzică oamenilor să aştepte înăuntru, aşa că se folosesc de un ton uşor agresiv şi nonargumente de genul “nu e voie", spune omul cu dezamăgire. 

Acesta se întreabă dacă "e normal ca într-o ţară europeană în anul 2021, să se aştepte afară, în frig ore întregi, la singurul spital de urgenţă din acest “minunat” centru medical şi universitar?"

Omul spune că vrea să depună reclamaţii oficiale împotriva celor 3 care "au arătat un exces de zel nemaipomenit, niste exponenţi de prim rang ai statului eşuat în care ne aflăm". Cei care l-au tratat cu frig şi dispreţ sunt un brancadrier, un paznic şi un medic, toţi trei lucrând în tura din seara de marţi, 21 decembrie după ora 19:00, la UPU Cluj. 

Bărbatul spune că pe deasupra e vaccinat cu 3 doze, iar sala respectivă de aşteptare nu are o zonă specială de triere COVID. "E sala în care intri la UPU cu multe scaune şi o recepţie. Dar aparent toate acele scaune goale încurcă pe cineva dacă sunt ocupate deşi sala era complet goală. Aş fi înţeles dacă erau bolnavi mulţi, în aşteptare, dar nu mai era nimeni, eram doar eu şi personalul", încheie clujeanul revoltat de atitudinea dispreţuitoare a celor de la UPU Cluj. 

Totodată, clujeanul face precizarea că i-a scris un mail doamnei manager Claudia Gherman de la UPU Cluj, însă nu a primit niciun răspuns până la momentul publicării articolului.

Comenteaza