Triada amoroasă care a transformat Jucul în Texas GALERIE FOTO/VIDEO

Triada amoroasă care a transformat Jucul în Texas GALERIE FOTO/VIDEO
20 de săteni au ieşit ieri în stradă, nemulţumiţi de activitatea şefului de post al poliţiei din Jucu. Aceştia spun că poliţistul îi hărţuieşte pe toţi tinerii prieteni ai fostului amant al nevestei omului legii.

Un triunghi amoros a transformat Jucu de Sus în Vestul Sălbatic. Sătenii susţin că şeful postului de poliţie din comună ar fi invidioşi pe tinerii din localitate şi-i trimite pe rând la închisoare din cauza geloziei.

Ieri, rudele şi cunoscuţii celor 10 tineri trimişi la închisoare pentru ultraj în ultimii doi ani, s-au adunat în bătătură, în curtea Poştei şi, cu mic cu mare, au strigat "Vrem protecţie, nu detenţie!". Cei 20 de oameni spun că şeful postului de poliţie din Jucu, Daniel Bucur, face abuz de putere din cauza geloziei. Totul ar fi pornit de la o poveste petrecută în urmă cu mai bine de 10 ani.

"Eram prieten cu Bucur, stăteam la el acasă când o vinit în Jucu şi i-am mârâit nevasta. Ea îi cu cinci ani mai mare ca mine. Am găsit-o la discotecă, n-am furat-o, n-am violat-o, nu i-am făcut nimic", îşi recunoaşte partea de vină Gabriel David. Tânărul de 30 de ani spune că, de când a călcat strâmb, nu mai are linişte cu poliţia din sat.

"Şi asta n-ar fi o problemă, dar se ia de toţi prietenii mei din sat, că ştiţi cum îi omu': mai bea o bere, mai merge la discotecă, mai dansează, şi el le deschide dosare penale", spune Gabriel. El susţine că şi-a pierdut şi locul de muncă de la compania Nokia din cauza nervilor poliţistului Bucur. „Am lucrat la Nokia, la partea de curăţenie şi el le-a zis paznicilor că am furat. Acum îs sub control judiciar şi şase luni jumate trebuie să mă duc să mă verifice", se destăinuie tânărul.

El spune că relaţia cu Ioana s-a încheiat în 2003, iar femeia a divorţat de Bucur, însă cei doi soţi s-au împăcat acum doi ani. „Şi amu' Bucur vrea să se răzbune pe toţi prietenii lui Gabi, că la el nu mai ajunge de când îi la Cluj", intră-n vorbă domnul Pop, tatăl unui prieten de-al lui Gabriel, prezent la protest.

Cornel Bere, fost prieten de familie cu Bucur, susţine el explicaţiile lui David. „Le-a întocmit dosare penale copiilor, pentru ultraj, că au fost la discotecă şi că au purtat maieu ori că au stropit cu şampanie", spune Bere.
„Anul trecut în 19 februarie mi-o făcut dosar penal că am fost în discotecă şi am fost închişi că suntem pericol public", se confesează Cătălin Tudor. Mama lui, Maria Tudor, alături de încă alte şapte mame s-au prezentat cu necazul lor în audienţă la prefectură în 12 martie, pentru a-l reclama pe Bucur.

„Am fost sesizaţi că poliţistul din Jucu îi bagă pe copii la puşcărie. Opt mame au venit în audienţă şi le-am promis că vom cere cercetarea cazului Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Noi nu îi apărăm pe cei cu manifestări huliganice, dar Jucu nu poate fi Vestul Sălbatic, ca toţi tinerii din localitate să fie arestaţi", a explicat prefectul Gheorghe Vuşcan.

Contactat telefonic, Daniel Bucur a refuzat să comenteze acuzaţiile care i se aduc şi susţine că e de competenţa purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj să explice triunghiul amoros care ar fi stat la baza protestului de ieri. Înlocuitorul lui Bucur, găsit de reporterul ZIUA de CLUJ la postul poliţienesc din Jucu în miezul zilei, comisarul-şef al Poliţiei Gherla, Ioan Gurzău, a declarat că acuzaţiile ce i se aduc colegului său sunt nefondate. „Cei 10 au fost cercetaţi penal, iar oamenii care au ieşit în stradă sunt rude ale celor cărora li s-au întocmit dosare penale. Dacă oamenii au nemulţumiri, se pot adresa Parchetului", a declarat Gurzău.

La rândul său, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Cluj susţine că acuzaţiile sătenilor la adresa lui Bucur sunt nefondate. „Activitatea poliţiştilor se desfăşoară conform procedurilor legale şi dispoziţiilor de linie în vigoare", arată IPJ Cluj.

 

Etichete
Comenteaza