Trei festivaluri clujene, nominalizate la European Festival Awards

Trei festivaluri clujene, nominalizate la European Festival Awards
Festivalurile clujene ajung să fie apreciate nu doar în ţară, ci şi în afara graniţelor, astfel că trei dintre ele au fost nominalizate la cea de-a şasea ediţie a European Festival Awards (Premiile Festivalurilor Europene).

 

Electric Castle, organizat la Castelul Banffy din Bonţida, a fost nominalizat la categoria "Cel mai bun festival de dimensiuni medii" (Best Medium-Sized Festival), categorie care include evenimentele care strâng între 10.000 şi 39.999 de participanţi.

Jazz in the Park, aflat abia la a doua ediţie, a fost nominalizat la categoria "Cel mai bun festival de mici dimensiuni" (Best Small Festival), unde sunt reunite evenimentele cu până la 10.000 de participanţi.

Nu în ultimul rând, în cursa pentru "Cel mai bun festival de interior" (Best Indoor Festival) a fost inclus şi Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania (TiMAF), aflat în plină desfăşurare în aceste zile. Acesta se află la a doua nominalizare consecutivă la European Festival Awards.

La ediţia din acest an a premiilor au fost incluse, în total, un număr de şapte festivaluri din ţară, iar cei care vor să-şi susţină festivalul favorit o pot face aici.

Pe lângă cele trei evenimente clujene, au mai fost luate în vedere ARTmania Festival (Sibiu), Blaj aLive (Câmpia Libertăţii, Blaj) şi Summer Well (Domeniul Stirbey, Buftea), la "Cel mai bun festival de dimensiuni medii" şi Festivalul PLAI (Timişoara), la "Cel mai bun festival de mici dimensiuni".

Împărţit pe nouă categorii, European Festival Awards ia în considerare peste 300 de festivaluri de pe întreg continentul. Gala de decernare a premiilor va avea loc în 14 ianuarie 2015, la  Eurosonic Noorderslag, în Olanda.

Comenteaza