Traficul infernal din Cluj s-a mutat pe șoselele spre pârtiile de schi

Traficul infernal din Cluj s-a mutat pe șoselele spre pârtiile de schi
Blocajele de pe drumul de acces sunt la ordinea zilei la Buscat | Foto: Laszlo Egri

Clujenii care vor să meargă la schi pe pârtiile din județ au reclamat că drumurile de acces sunt blocate de mașini staționate pe traseu. Ei se plâng că nici administratorii pârtiilor, nici autoritățile nu sunt în stare să asigure o infrastructură corespunzătoare, situație care durează de mulți ani.  

Șoseaua de acces către pârtia de schi de la Băișoara-Buscat (cota 1.655 m) a fost blocată în cursul zilei de sâmbătă ca urmare a traficului intens din zonă, semnalează membrii comunității Info Trafic Județul Cluj.

“Am pățit și noi, joi, dacă nu e organizat nimic, ce să facem?”, “Tot blocajul a fost din cauza mașinilor parcate aiurea și care blocau una din benzi”, “Nu mai gândește nimeni că și ceilalți au nevoie de zona de ieșire”, “Ca la noi: facem pârtie fără parcări sau soluții de a ajunge la pârtie fără mașina proprie”, “Îi ceva clasic la Buscat”, “Parchează băjeții și pe urcare, și pe coborâre; mai ai loc de bicicletă doar, și dacă mergi cu aia, te calcă și îți urlă-n cap”, “Lume multă pe drum și în parcări, pe pârtie e OK”, “La Mărișel am fost azi, se circula foarte OK, dar e multă lume”, au semnalat aceștia.

“Îs curios dacă (unul dintre cei blocați, n. red.) vrea să meargă mai repede spre casă sau dacă careva din aia băgați unul în altul ca oile vara când mor de cald are o urgență, își pune șenile și o ia lateral, pe offroad? Să nu mai zic de un eventual incendiu la una dintre ele (...), cum iese treaba? De asemenea, aveți mare grijă, nu vă rupeți, nu faceți entorse, nimic din ce ar necesita mașina salvării. Eventual Moș Crăciun, dacă are sania liberă și dacă el și Rudolf nu au nasul roșu, aveți o șansă, în rest e jale”.

“Dacă vrei să te dai pe la noi, musai trebuie să mergi în cursul săptămânii ca să ai o șansă să parchezi decent, să ai servicii oarecum decente pentru că infrastructura turistică este jalnică și cu cât e mai jalnică, cu atât sunt mai mulți, cu sau fără rost”, “Asta se întâmplă în fiecare iarnă la Băișoara/ Buscat de 10 ani, nimic nou, dacă nu găsești unde să lași mașina, doar pe marginea drumului”, “Cluj-Napoca și județul Cluj sunt de 5*. Obișnuiți-vă cu infrastructura de 5*!”.“Plăcerea e să petreci câteva ore doar ieșind din grămada de acolo, spre casă și cireașa de pe tort să fie blocat traficul între Florești și Cluj de la ceva tamponare și să mai petreci măcar jumătate de oră”, remarcă șoferii din județ.

Dacă unii susțin că problemele întâmpinate trebuie rezolvate local, alții îi sfătuiesc pe amatorii de schi să se orienteze către stațiunile din Austria sau Ucraina: ‘Probabil un loc pentru parcat autoturismele ar rezolva problema (primăria sau cei cu putere), probabil dacă am fi educați, ar rezolva problema (oamenii deștepți caută soluții). Doar a face bani pe chirii în astfel de stațiuni nu e de ajuns, e nevoie și de condiții ca să nu se ajungă la blocaje”, “Mai bine mergi la Bukovel, în Ucraina, e și ieftin, și condiții superbune”.

 

 

 

 

Comenteaza