Toamna scumpirilor

Toamna scumpirilor
Pregătiţi-vă să strângeţi din nou cureaua! Toamna vine cu un nou val de scumpiri pentru români. În câteva zile, preţul pâinii va fi mai mare cu aprope 10%, asta după ce în această vară şi fructele şi legumele au avut preţuri mai mari decât anul trecut. Veştile proaste nu se opresc aici: economiştii susţin că leul se va deprecia în continure în raport cu celelalte valute.

Ana Varga are o brutarie din 1991. Aparent, pare o afacere de succes, insa femeia spune ca abia reuseste sa isi acopere cheltuielile de pe o luna pe alta. Daca altadata avea 12 angajati, acum, din cauza crizei, a ramas doar cu 2 angajati. Ana spune ca profitul a scazut simtitor in ultimul timp si in curand va mari pretul painii cu 50 de bani.

"Nu am urcat deocamdata e tot 2 lei 50 , dar sigur se va urca",  a mentionat Ana Varga.

De vina pentru cresterea pretului panii este si productia mai mica de grau din Romania, dar si criza economica din intreaga Europa.

Cresterea pretului la paine nu este singura veste proasta pentru romani. Ecomonia va merge in jos si vom avea o scadere de 0,7 la suta. De asemenea, specialistii spun ca EURO VA AJUNGE LA 4,55 lei pana la finalul anului, iar inflatia va fi de 4%. Asa ca romanii trebuie sa faca din nou calcule si sa mai taie de pe lista de cumparaturi. Nu uitam nici ca de curand am asistat la scumpirea energiei, a carburanţilor, a fructelor si legumele, dar si a alimentelor.

Etichete
Comenteaza