”Țeparul Clujului” dat în vileag pe stâlpii de telegraf. Păgubiţii au lipit zeci de afișe cu chipul escrocului

”Țeparul Clujului” dat în vileag pe stâlpii de telegraf. Păgubiţii au lipit zeci de afișe cu chipul escrocului

Vlad Mornea, poreclit ”Țeparul Clujului”, a fost arestat preventiv pentru 15 zile, după o descindere polițiștilor clujeni în Luncani. 

Tânărul de 35 de ani din Câmpia Turzii, Vlad Mornea, a primit arest preventiv pentru 15 zile. Acesta este acuzat că a înșelat mai multe persoane, cu diverse sume de bani. A fost cel mai căutat bărbat din Cluj Napoca, după ce a înşelat zeci de persoane din Cluj.

Cetățenii păgubiți au decis să-și facă singuri dreptate, lipind zeci de afișe cu chipul hoțului. 17 dintre aceștia au depus și mărturie la poliție, povestind cum au fost escrocați de acest bărbat. 

După mai multe zile de căutări, „țeparul” din Cluj a fost identificat de autorități. Bărbatul a fost descoperit la cinci dimineața, când se afla în Luncani,  lângă Turda. Oamenii legii l-au preluat și l-au închis pentru 24 de ore, după ce a fost audiat.

Escrocul avea mai multe metode, prin care a reușit să sustragă suma de un milion de euro. Una dintre ele este aceea că cerea bani cu împrumut apropiaților și prietenilor, dar nu le înapoia sumele cerute. O altă tactică, pe care o folosea pentru companii, era de a cere bani pentru a-și deschide o presupusă afacere sau pentru a investi. În plus, cererea și obiecte scumpe, precum telefoane mobile, pe care nu le plătea niciodată. 

Prin scuzele pe care le-a folosit bărbatul, a sustras suma impresionantă. Bucuroși că a fost prins, oamenii care au fost escrocați speră că își vor recupera banii. Una dintre victime susține că „țeparul” din Cluj a investit banii în criptomonede și că dacă le-ar vinde, ar recupera prejudiciul.

Sursa foto: turdanews.net

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza