Tehnologie de ultimă generaţie la TIT. Prefectul Clujului a plecat cu un gust amar de la eveniment

Tehnologie de ultimă generaţie la TIT. Prefectul Clujului a plecat cu un gust amar de la eveniment
Cea de-a XXIII-a ediţie a Târgului Internaţional Tehnic (TIT) aduce în atenţia pieţei de profil noutăţile tehnologice de ultimă oră şi scoate în evidenţă realizările şi progresul ramurilor industriei româneşti, iar în acelaşi timp contribuie la intensificarea dialogurilor de afaceri şi al contactelor comericale dintre fírmele româneşti şi potenţiali parteneri de peste hotare.

Peste 65 de companii din ţară şi străinătate, venite din ţări ca Olanda, Belgia, Cehia, Ungaria, Italia, au fost prezente la TIT pentru a prezenta ultimele noutăţi şi tehnologii din domeniul industrial. Expozanţii au stat la dispoziţia potenţialilor clienţi cu ultimele modele de maşini unelte, strunguri, maşini de frezat, de găurit, scule de prelucrare prin aşchiere, maşini de debitat, sisteme debavurare, roboţi industriali, mese de sudură, mese hidraulice, scule, port scule, menghine, pompe hidraulice, instrumente de măsură şi control, rulmenţi, scule de mână şi multe altele.

O parte dintre produsele expuse ajung la preţuri de sute de mii de euro, dar oferă publicului chiar şi aparaturi ce depăşesc un milion de euro.

„Compania pe care o reprezint este partener al unuia dintre cei mai mari producători mondiali de echipamente de debitat cu laser, maşini de ştanţat, maşini de îndoit tablă, maşini combinate de ştanţat şi debitare, toată gama de automatizări necesară încărcării şi descărcării tablelor şi produselor finite din aceste maşini. Cu ocazia acestui târg ne lansăm oficial la Cluj şi aşteptăm clineţii. În domeniul tăierii cu laser avem echipamente care taie cu tehnologie fiber. Avem clineţi Volkswagen în lume, clienţi americani producători de autotursme, iar cu echimapentele noastre de tăiere cu laser îşi fac practic prototipurile de automobile. Maşinile de tăiat 3D cu automatizare completă depăşeşte 1 milion de euro", a spus Paul Munteanu, administrator Store Logistic.

Târgul este dovada că digitalul se infiltrează tot mai mult în acest domeniu şi acaparează mecanicul.

„Noi ne ocupăm cu metodologia în general, vinde maşini de măsurat coordonate cu palpare, braţe articulate, maşini de măsurat video 2D, microscopie şi maşini video pentru măsurat piese de revoluţie. Unul dintre produsele cu care am venit azi este microscopul metalografic, dar şi microscopul industrial pentru măsurat piese electronice, inspecţie vizuală şi aşa mai departe. Sunt toate foarte noi şi atragem clienţi din zona prelucrărilor mecanice, firme care au producţie", a spus Alexandru Frunză de la Top Metrology Bucureşti.

În prima zi de târg a fost prezent şi prefectul Clujului, Ioan Vuşcan, care şi-a arătat nemulţumirea faţă de faptul că în judeţul nostru nu există o activitate de producţie în domeniul industrial suficient de dezvoltată.

"Pe mine mă impresionează tot ce înseamnă noutăţi în tehnică pentru că vin din zona Universităţii Tehnice unde chiar de asta mă ocup ca profesor. Sigur, în perioada asta sunt prefect al Clujului, dar cealaltă calitate profesională nu mă părăseşte niciodată, de aceea am vrut neapărat să fiu prezent aici. M-am întâlnit cu foarte mulţi absolvenţi ai Universităţii Tehnice, foşti studenţi de-ai mei care astăzi sunt reprezentanţi a unor firme româneşti sau internaţionale. Vrem să promovăm mai mult această activitate industrială pentru că doar cu o comunitate nu se poate dezvolta alte servicii şi am fost chiar destul de neplăcut impresionat pentru că unul dintre ei mi-as spus că la Cluj această dezvoltare în zona construcţilor şi maşini e mai slabă decât în alte oraşe, de exemplu Zalău sau Baia Mare. Mi-am dat seama că avem o problemă dacă această activitate de producţie o neglijăm şi dacă ne concentrăm mai mult pe dezvoltarea acestui sector de activitate poate aduce comunităţii nişte avantaje extraordinare", a spus prefectul.

Târgul Internaţional Tehnic se desfăşoară la Expo Transilvania între 24-27 martie şi îi aşteaptă pe cei interesaţi, nu doar cu expozanţi, ci şi cu concursuri şi prezentări.

 

Comenteaza