Taximetriştii indisciplinaţi, loviţi unde îi doare. Amenzi uriaşe, într-o singură zi

Taximetriştii indisciplinaţi, loviţi unde îi doare. Amenzi uriaşe, într-o singură zi
Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială şi din cadrul Serviciului Control trafic rutier, în colaborare cu Poliţia Transporturi, au desfăşurat în cursul zilei de miercuri o amplă acţiune care a vizat respectarea prevederilor legale privind activitatea de taximetrie în incinta aeroportului internaţional şi în imediata vecinătate a acestuia.

Cu ocazia acestor controale au fost verificate aspecte privind tarifele practicate, afişarea în interior, la loc vizibil, a listei cuprinzând titularul legal al autorizaţiei taxi, a tarifelor practicate, precum şi a unui ecuson cuprinzând numele şi fotografia conducătorului auto şi deţinerea tuturor autorizaţiilor prevăzute de lege.

De asemenea, s-a urmărit respectarea standurilor aprobate, integritatea sigiliilor aparatelor de taxat şi deţinerea buletinelor de verificare metrologică, existenţa pe portierele din faţă ale taxiului a înscrisurilor privind valorile tarifelor de distanţă practicate pe timp de zi şi pe timp de noapte şi deţinerea asigurărilor obligatorii pentru persoane şi bunuri.

Pentru neregulile constatate au fost încheiate cinci procese-verbale de constatare a contravenţiilor în valoare de 2.500 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 109/2010 şi ale Legii nr. 38/2003.

Sancţiunile au fost aplicate din cauza lipsei certificatului de pregătire profesională, nerespectării standurilor aprobate sau a refuzului de efectuare a cursei.

Astfel de verificări sunt efectuate periodic şi au ca scop promovarea desfăşurării în condiţii civilizate a activităţii de taximetrie pe raza municipiului Cluj-Napoca.

 

Comenteaza