Tătaru: Amânăm a patra etapă a măsurilor de relaxare

Tătaru:  Amânăm a patra etapă a măsurilor de relaxare

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat luni că la nivelul grupului tehnico-științific s-a decis să fie amânată a patra etapă a măsurilor de relaxare care erau prevăzute pentru 1 iulie.

Recomandările experților sunt de a amâna noile măsuri de relaxare anunțate pentru 1 iulie, a anunțat la Digi24 Nelu Tătaru. De asemenea, ministrul Sănătății a afirmat că România încă nu a trecut de primul val al epidemiei și că autoritățile iau în calcul măsuri de carantinare a zonelor cu focare, dacă va fi cazul.

„Încă n-am terminat acest prim val. Încă n-am ajuns la acea viață cvasinormală. Noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoașe, în care a doua e mai virulentă. Dacă la prima exista un instinct de conservare, acum nu mai există la niște concetățeni de-ai noștri. Se poate muri la 30 și ceva de ani fără a avea alte comorbidități. (...) S-a evaluat tot ce a însemnat ultimele două săptămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, în care au crescut numărul pacienților în terapie intensivă, a crescut numărul de decese. Recomandările specialiștilor din Grupul Tehnico-Științific sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie. Urmărim zilnic și săptămâna care urmează, evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de la terapie intensivă, evoluția deceselor și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică. (...) Dacă este transmitere comunitară accentuată, ne gândim la măsuri punctuale – izolarea, carantinarea zonei respective”, a spus ministrul Nelu Tătaru la Digi24.

Comenteaza