Video Taragotistul Dumitru Fărcaş va fi înmormântat joi. Slujbă la Casa Studenților, urmată de un moment folcloric în memoriam

Taragotistul Dumitru Fărcaş va fi înmormântat joi. Slujbă la Casa Studenților, urmată de un moment folcloric în memoriam

Interpretul de muzică populară Dumitru Fărcaş a murit în noaptea de luni spre marţi într-un spital din Cluj, în urma unui infarct. Taragotistul avea 80 de ani.

 

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Dumitru Fărcaş, acoperit cu un steag tricolor, a fost depus, miercuri, pe scena Sălii mari a Casei de Cultură a Studenţilor care îi poartă numele, pentru ca cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu, iar alături de sicriu a fost pus taragotul la care a cântat.

O gardă de onoare a fost constituită din patru militari şi aşezată la catafalc, iar pe un ecran au fost proiectate fotografii şi filmuleţe din viaţa şi acrivitatea taragostistului, iar sute de clujeni au trecut şi au lăsat flori.

În cursul serii de miercuri a avut loc şi slujba de priveghi, oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, cel care va oficia, joi, de la ora 11:00, în Casa de Cultură a Studenţilor şi slujba de înmormântare. Va avea loc şi un moment artistic folcloric in memoriam Dumitru Fărcaş.

După slujba de înmormântare, cortegiul funerar se va îndrepta spre comuna natală Groşi, judeţul Maramureş, unde Dumitru Fărcaş va fi înhumat într-un cavou construit în spatele casei părinteşti.

Primarul Emil Boc, prezent la catafalc, a declarat că va solicita Guvernului României să acorde numele „Dumitru Fărcaş” Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

Comenteaza