Sute de poliţişti, în alertă. Al patrulea evadat este de negăsit

Sute de poliţişti, în alertă. Al patrulea evadat este de negăsit
Desfăşurare de forţe în Cluj. Sute de poliţişti îl caută în tot judeţul pe bărbatul care, alături de alți trei deţinuţi, a evadat sâmbătă seara din arestul inspectoratului. Pe lângă verificările autovehiculelor care ies din Cluj-Napoca, oamenii legii au descins în mai multe case părăsite din judeţ în căutarea evadatului, însă toate eforturile au fost făcute în zadar: este de negăsit.

Sute de oameni ai legii sunt în alertă încă de sâmbătă după-amiaza când patru bărbaţi au evadat din arestul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Cluj. În timp ce trei dintre ei au fost identificaţi de poliţişti, unul din ei, Alexandru Bartuş, este de negăsit. Încă de când s-a dat alarma oamenii legii au împânzit oraşul, iar la fiecare ieşire din municipiu sunt razii.

Poliţiştii controlează portbagajele autovehiculelor suspecte, iar fiecare microbuz sau autobuz este tras pe dreapta pentru verificări. În unele vehicule care transportă persoane, şoferii au afişat fotografia bărbatului, pentru ca orice călător care deţine informaţii despre acesta să alerteze cât mai repede autorităţile.

De asemenea, oamenii legii au descins şi în mai multe locuințe părăsite, unde aveau indicii că s-ar putea ascunde bărbatul, atât în municipiul Cluj-Napoca, cât şi în Turda.

Sâmbătă seara, în jurul orei 18:00, patru deţinuţi au reuşit să evadeze de sub nasul poliţiştilor: au rupt grilajul din locul în care se aflau, au escaladat zidul şi au fugit prin curtea instituţiei, făcându-se nevăzuţi. Trei dintre ei au fost prinşi de poliţişti, iar căutările continuă pentru ultimul dintre ei, un bărbat în vârstă de 32 de ani.

La momentul evadării, acesta purta o bluză vernil, pantaloni sport gri și pantofi sport alb cu negru. Bărbatul este considerat deosebit de periculos: în 2014 a fost în arest preventiv la Alba Iulia, iar în ianuarie 2015 a fost prins la Cluj după ce a spart o locuinţă de unde a furat aparate electronice (telefon, laptop, tabletă). Totodată, acesta este acuzat în Franţa pentru tâlhărie urmată de moartea victimei.

Comenteaza