Sute de doctori clujeni iau drumul străinătăţii

Sute de doctori clujeni iau drumul străinătăţii
Numărul doctorilor din judeţul Cluj care au solicitat de la începutul anului până acum certificate profesionale, din partea filialei locale a Colegiului Medicilor, în vederea plecării în străinătate, a crescut semnificativ faţă de anul trecut, ajungând, după doar şapte luni din an, la aproximativ 300.
„Numărul doctorilor care solicită certificate profesionale, unul din actele necesare pentru a lucra în străinătate, a crescut semnificativ. Anul trecut au fost 100-150 de solicitanţi, iar anul acest deja cred că sunt vreo 300. În străinătate doctorii au la dispoziţie tot, medicamente, materiale sanitare, laboratoare, iar salariile sunt de 10 ori mai mari ca aici”, a precizat doctorul Mircea Bârsan, preşedintele Colegiului Medicilor Cluj.

Pe lângă salarizarea superioară pe care o primesc în străinătate, la decizia doctorilor de a pleca se adaugă şi imaginea defavorabilă pe care o are în ultimul timp profesia în ţară, dar şi faptul că Ministerul nu scoate suficiente posturi, astfel că unii medicii sunt nevoiţi să stea, cu diplomă şi după ani îndelungaţi de studii, în şomaj, conform şefului CM Cluj.

Comenteaza