Foto Sute de cadouri pentru 150 de familii din Apuseni. Asociația CERT îl aduce pe Moș Crăciun în casele nevoiașilor din zona montană

Sute de cadouri pentru 150 de familii din Apuseni. Asociația CERT îl aduce pe Moș Crăciun în casele nevoiașilor din zona montană
| Foto: facebook.com/cert.transilvania

Crăciunul este sărbătoarea faptelor bune. În 2021, Asociația CERT vine în sprijinul a 140 de familii nevoiașe și bătrâni din Munții Apuseni.

Campania Umanitară de Crăciun a CERT Transilvania se afă deja la a 13-a ediție. Organizatorii s-au pregătit timp de o lună pentru a aduna alimente pentru familiile neajutorate din Apuseni și cadouri pentru cei mici. Astfel, voluntarii vor urca pe munte cu ajutorul unor mașini de teren încărcate cu surprize și vor aduce bucurie și speranță pe chipurile celor care trăiesc în comunitățile izolate din zona montană.

"Moșul CERT" le pregătește atât jucării, rechizite și dulciuri, cât și lucruri necesare de zi cu zi, articole de îmbrăcăminte, aproape cinci tone alimente (făină, orez, ulei, paste, conserve, legume), dar și produse de igienă. Organizatorii cunosc cazurile îndeaproape, motiv pentru care cele 150 pachete pentru familii și alte 90 pentru copii vor fi identice si vor fi finalizate joi, 9 decembrie 2021.

Când vor fi distribuite surprizele?

Activitatea se va desfășura începând cu prima oră a zilei de 11 decembrie și nu se va încheia decât după ce ultimul pachet va ajunge la destinatar. Dan Jecan, președintele asociației CERT Transilvania, este convins că vor reuși să ajungă la fiecare familie pe parcursul unei zile deoarece „s-au mobilizat șapte echipe a câte șase, șapte mașini cu care se va merge pe mai multe zone, iar fiecare echipă își cunoaște foarte bine cazurile. În condițiile unor evenimente nefavorabile, acțiunea se va prelungi pentru următoarea zi”.

De la excursii la acțiuni umanitare

Campania are loc în fiecare an și a început datorită unui grup de prieteni care făcea excursii montane. Astfel, au descoperit nevoile oamenilor de acolo, s-au adresat primăriilor, au apelat la comunitate, reușind să întocmească o listă cu cazuri reale ce cuprinde în jur de 150 familii neajutorate. De acolo, lucrurile au luat amploare, oamenii s-au unit, iar în prezent, la fiecare campanie, sar în ajutor persoane fizice, și firme partenere, fiecare după posibilități.

Sute de surprize pentru 150 de familii din Apuseni. Asociația CERT îl aduce pe Moș Crăciun în casele celor nevoiași din Transilvania

Deși în prezent asociația are 160 membri și alți 1000 de voluntari, orice ajutor este bine venit și este acceptat în continuare. Cei care doresc să se implice pot lua legătura cu asociația fie pe Facebook, fie pe email, și pot să participe la donații cu materiale neperisabile, jucării, bani. 

Cine sunt beneficiarii campaniei

„Oamenii de la munte sunt oameni foarte harnici și din puținul pe care îl au caută să își facă o viață cât mai aproape de normalitate. Acolo, oamenii fie sunt în vârstă și încearcă să meargă înainte, fie sunt familii cu mai mulți copii, cu o situație financiară slabă, a căror viață a mers în așa manieră încât nu au reușit să se așeze foarte bine pe picioare”, afirmă Dan Jecan, președintele Asociației CERT Transilvania.

Binele nu se termină aici

Decembrie este luna cadourilor și surprizele continuă. Deși campania are loc doar până în data de 11 a lunii, organizatorii au mai pregătit ceva pentru copiii de la munte. Aceștia vor organiza o nouă acțiune și vor pregăti 1.080 de giftbox-uri pentru fiecare școlar. Cadourile vor fi făcute pe baza unei liste care acoperă toți copiii din zonă. „Moș Crăciun” va primi informații cu privire la numele copilului, genul și clasa în care învață, cadoul fiind ales cu grijă și distribuit în următoarea săptămână.

(Redactor: Ionela Țibireac)

Comenteaza