Suspiciuni în cazul morţii lui Ilie Balaci. S-a deschis o ANCHETĂ

Suspiciuni în cazul morţii lui Ilie Balaci. S-a deschis o ANCHETĂ
| Foto: ziare.com

Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă verifică cum a acţionat ambulanţa în cazul intervenţiei la fostul fotbalist Ilie Balaci, care a murit duminică, în urma unui atac cerebral.


"Echipele de control pentru Ambulanţă şi SMURD sunt echipe comune - Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerul Sănătăţii. Echipa de control va fi formată din specialişti ai MS şi ai DSU. (...) Ne-am autosesizat în urma informaţiilor apărute în spaţiul public. Cred că este de datoria noastră să facem asta", a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Potrivit ministrului, în "maxim două zile" se va afla dacă au fost respectate procedurile în acest caz.

"Se verifică aceste lucruri - respectarea procedurilor, a protocoalelor. Concluziile vor fi foarte rapide. Cred că în maxim două zile vom afla exact dacă s-au respectat aceste proceduri. În ceea ce priveşte medicaţia prescrisă de către medic, acela este un alt lucru. Este o verificare pe care o să o facă Direcţia de Sănătate Publică, iar dacă familia doreşte să sesizeze Colegiul Medicilor. Noi, dacă vom constata că există discrepanţă sau suspiciuni, vom sesiza noi la rândul nostru", a precizat Sorina Pintea.

Ea a subliniat că, în cazul în care se va constata că au existat erori, atunci cei care au greşit vor suporta rigorile legii.

Fostul mare fotbalist Ilie Balaci a murit duminică la vârsta de 62 de ani, în urma unui atac cerebral. El a câştigat trei titluri de campion al României şi patru Cupe ale României cu Universitatea Craiova, echipă pentru care a evoluat în cea mai mare parte a carierei. A mai evoluat la FC Olt şi Dinamo. S-a retras din activitate în 1988.

Comenteaza