Sună clopoţelul, iar peste 100 de şcoli din Cluj nu au autorizaţie de funcţionare

Sună clopoţelul, iar peste 100 de şcoli din Cluj nu au autorizaţie de funcţionare
Mai sunt doar câteva zile până la începutul noului an şcolar, iar în judeţul Cluj sunt peste 100 de şcoli fără autorizaţie de funcţionare. Rezolvarea problemei cade în sarcina directorilor unităţilor de învăţământ şi a autorităţilor locale.

"În prezent există 95 de obiective care nu au autorizație sanitare de funcționare, sigur marea majoritatea a acestora sunt din mediul rural. Vreau să vă asigurați că ați făcut tot ce este posibil pentru a o obține pe o cale legală. Acolo unde este vorba de mici modificări, vă rog să le rezolvați pentru a primi autorizația de funcționare. Același lucru se întâmplă și pentru autorizațiilor ISU, unde în prezent sunt 17 astfel de cazuri. Vă reamintesc că, școlile construite înainte de 1992 și nu au suferit modificări substanțiale, acestea nu au nevoie de autorizație ISU", a declarat Valentin Cuibus, inspectorul general al ISJ Cluj.

Alte 30 de şcoli din judeţ vor avea probleme legate de încălzirea pe perioada ierinii. "Ținând cont că se apropie anotimpul friguros, inspectoratul a făcut apel către toți directorii de şcoli să se aprovizioneze cu lemne. Această problemă nu depinde în totalitate de noi, trebuie găsită o soluţie împreună cu consiliile locale", a punctat Cuibus.

Lucrări de modernizare se desfăşoară în prezent la Colegiul Național George Coşbuc şi la Colegiul Reformat din Cluj-Napoca.

VEZI Şi Şcoli fără apă potabilă şi cu grup sanitar tip latrină în judeţul Cluj

Comenteaza