Substanţele cu proprietăţi psihoactive, cap de listă pentru programele Centrului Antidrog Cluj în 2011

Substanţele cu proprietăţi psihoactive, cap de listă pentru programele Centrului Antidrog Cluj în 2011
Conform Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Cluj, comparativ cu anii anteriori, în 2011 programele de prevenire au fost influenţate de apariţia fenomenului generat de noile substanţe cu proprietăţi psihoactive.

Majoritatea proiectelor de prevenire a consumului de droguri în 2011 s-au implementat prin parteneriate cu instituţiile şi organizaţiile neguvernamentale cu atribuţii în domeniu.

Principalele substanţe vizate în cadrul proiectelor locale: alcoolul, tutunul şi noile substanţe cu proprietăţi psihoactive (SNPP).

Poate cel mai important aspect al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Cluj este activitatea de asistenţă acordată consumatorilor de droguri sau familiilor acestora:

- 18 informări pentru persoanele care s-au adresat centrului în legătură cu consumul de droguri;
- 42 de evaluări: medicale - 10, psihologice - 28, sociale - 4

Au fost realizate 92 de intervenţii individuale pentru 31 beneficiari, după cum urmează:
- medicale : 32
- psihologice : 60

De asemenea, au fost realizate 117 intervenţii individuale pentru 31 de aparţinători şi 18 intervenţii de grup(familiale).

Pe lângă campaniile de prevenţie la nivel naţional "Absentul", "Alternative. Implică-te!" sau "Dependenţi de libertate", la Cluj au fost organizate proiecte de informare în şcoli, în familie, dar şi în comunitate.

Etichete
Comenteaza