Foto Studenții clujeni învață să acorde primul ajutor: „Manevrele salvatoare de vieți pot fi aplicate de oricine”

Studenții clujeni învață să acorde primul ajutor: „Manevrele salvatoare de vieți pot fi aplicate de oricine”
| Foto: ISU Cluj

Studenții de la USAMV Cluj-Napoca au învățat manevre de resuscitare în cadrul unui atelier de prim-ajutor.

Primul ajutor reprezintă una dintre cele mai importante măsuri aplicate în cazul unei urgențe pe care oricine ar trebui să le cunoască, inclusiv școlarii.

Doi salvatori cu ani de experiența în misiunile SMURD au prezentat studenților de la USAMV Cluj-Napoca, un atelier de prim-ajutor în cadrul campaniei "Before 112", care a fost inițiată de Direcția de Asistența Socială și Medicină din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Studenții clujeni învață să acorde primul ajutor: „Manevrele salvatoare de vieți pot fi aplicate de oricine”

Un instructor  al Centrului de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență și o voluntară din cadrul programului ”Salvator din Pasiune”, le-au prezentat studenților manevre de resuscitare și modul de folosire a defibrilatoarelor amplasate în locuri publice. De asemenea, tinerii au mai învățat și cum să recunoască un stop cardio-respirator.

"Lecțiile au fost ținute folosind manechine speciale, iar mesajul rămâne același: manevrele salvatoare de vieți pot fi aplicate de oricine, până la sosirea echipajelor de urgență, și cresc șansele de supraviețuire pentru persoanele ce suferă un infarct miocardic", au informat reprezentanții ISU Cluj

Studenții clujeni învață să acorde primul ajutor: „Manevrele salvatoare de vieți pot fi aplicate de oricine”

Oricine poate acorda primul ajutor

De multe ori se întâmplă să fim martori când cineva suferă un accident sau se află în pericol, însă puțini oameni știu să acorde primul ajutor. Aplicarea manevrelor de resuscitare la momentul potrivit, până la sosirea echipajelor de salvare, ar putea salva viața unui om.

Un grup de fete care se aflau la o biserică dintr-un sat clujean, au sărit în ajutorul unei doamne care i s-a făcut rău și a intrat în stop cardio-respirator.

Fetele au aplicat manevre de resuscitare timp de 20 de minute până la sosirea echipelor de salvare și au ținut-o pe femeia respectivă în viață. Adolescentele, cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani, au urmat mai multe cursuri de prim-ajutor.

 

 

Comenteaza