Studenţii clujeni de la jurnalism câştigă trei secţiuni la un concurs pe teme europene

Studenţii clujeni de la jurnalism câştigă trei secţiuni la un concurs pe teme europene
Studenţii de la catedra de jurnalism a Universităţii "Babeş-Bolyai" sunt câştigătorii secţiunilor Radio, TV şi Online ale competiţiei naţionale "Europa jurnaliştilor din amfiteatre", organizat de reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Secţiunea "audio" a fost câşltigată de studentele Roxana Perşa şi Mihaela Trombitaş de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) de la Universitatea "Babeş-Bolyai", pentru materialul "Cine reprezintă Uniunea Europeană". Locul II a fost câştigat tot de doi studenţi clujeni - Mădălina Hodorog şi Călin Creţu, pentru materialul "importanţa fondurilor europene în apicultură", în vreme ce locul III a fost câştigat la egalitate de doi studenţi de la Universitatea din Piteşti - Alexandru Vlaicu şi Corina Ovedenie, şi respectiv de Roxana Perşa şi Mihaela Trombitaş, pentru materialul "la graniţa dintre tradiţie şi ilegalitate".

Secţiunea "video" a fost câştigată de studenţii Erika Szekeres, Ioana Tomuţa, Daniela Kiss, Florin Moga şi Monica Pop de la Universitatea din Oradea, iar pe locul secund s-au clasat Oana Bărăian, Alexandru Dorofte, Maria Moiş şi Răzvan Peştean de la FSPAC Cluj cu materialul "Îmbătrânirea activă". Secţiunea video a fost adjudecată de două studente de la FSPAC - Cristina Ungurean şi Teodora Neagu, pentru materialul "Pereţii vegetali - soluţii pentru un aer mai puţin poluat".

Ceremonia de decernare a premiilor este programată pentru luna septembrie, iar studenţii care au obţinut premiile I şi II la oricare dintre cele trei secţiuni vor beneficia de o vizită de studiu de cinci zile la instituţiile europene, relatează UBB Radio, postul de radio al studenţilor de la Jurnalism.

Etichete
Comenteaza