STENOGRAME din dosarul soacrei primarului Cherecheş: ”Următoarea tranşă, în 27, când a fi, puneţi cifrele în faţă dumneavoastră. Acuma am pus noi cifra şi după aia puneţi dumneavoastră cifra”

STENOGRAME din dosarul soacrei primarului Cherecheş: ”Următoarea tranşă, în 27, când a fi, puneţi cifrele în faţă dumneavoastră. Acuma am pus noi cifra şi după aia puneţi dumneavoastră cifra”
| Foto: https://www.protv.ro/

Claudia Gliga, soacra primarului de Baia Mare ar fi fost prinsă în flagrant la Cluj-Napoca în timp ce intermedia o mită pentru judecătoarea care urma să pronunțe în 24 noiembrie sentința într-un dosar de corupție în care este inculpat ginerele său, Cătălin Cherecheș.

Claudia Gliga a fost interceptată în mai multe rânduri de anchetatori în timp ce discută cu mama unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj, despre pronunţarea unei soluţii "mai blânde".

Denunţul a fost făcut de Georgiana Rodica Farcaş Hîngan, judecătoare la Curtea de Apel Cluj, şi mama acesteia, Rodica Farcaş Hîngan, se arată în documentele depuse în instanţă, pe 5 noiembrie, la DNA - Serviciul teritorial Cluj.

În denunț e precizat faptul că, la sfârşitul lunii octombrie 2023, o persoană cu numele Claudia, care s-a recomandat ca fiind soacra primarului din Baia Mare, Cherecheş Cătălin, a promis să cumpere cu o sumă cuprinsă între 50.000 - 100.000 euro afacerea deţinută de Rodica Farcaş Hîngan, pentru ca fiica acesteia să de o soluţie "mai blândă" în dosarul în care primarul are o condamnare în primă instanţă de 5 ani închisoare pentru corupţie, a transmis Agerpres.

Femeia i-ar fi propus mamei judecătoarei să-i cumpere afacerea, fie să se revanşeze în orice modalitate, întrucât atât ea cât şi familia ginerelui său dispun de sume considerabile în bani.

La dosarul depus în instanţă, se află mai multe înregistrări de la întâlnirile avute de Claudia Gliga cu Rodica Farcaş Hîngan:
GLIGA CLAUDIA: Da. Da cum să procedez? Că dacă zice eu vă duc..., eu vin cu plăsuţa.
FARCAŞ-HÎNGAN RODICA: Nu ştiu.
GLIGA CLAUDIA: (neinteligibil) să-mi ziceţi cum să fac. Io aşa fac. Dar totul este între noi trei, mamele, bătrânele. Tineretul nu ştie nimic.

La dosar există şi discuţia din momentul înmânării banilor, băgaţi într-o cutie, în incinta unui restaurant din Complexul Comercial Iulius Mall:
GLIGA CLAUDIA: Aşa cum am zis noi două. Da. Următoarea tranşă, în 27, când a fi, puneţi cifrele în faţă dumneavoastră. Acuma am pus noi cifra şi după aia puneţi dumneavoastră cifra.
FARCAŞ-HÎNGAN RODICA: Da ăştia de aicea sunt euro? Sau lei?
GLIGA CLAUDIA: Da. 50
FARCAŞ-HÎNGAN RODICA: Deci euro, nu lei?
GLIGA CLAUDIA: Nu...Doamne feri...
FARCAŞ-HÎNGAN RODICA: No păi...
GLIGA CLAUDIA: No. Da...
FARCAŞ-HÎNGAN RODICA: Da io mă...mă uit un pic până...".

Socrii primarului Cherecheș din Baia Mare au fost reținuți de DNA. "Inculpata ar fi fost ajutată de soţul său atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i soţiei sale transportul atât în vederea 'rezolvării problemei' la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro", arată anchetatorii, potrivit Agerpres. 

Și soția lui Cătălin Cherecheș e urmărită penal pentru complicitate la dare de mită, în dosarul penal în care părinții săi au fost deja arestați preventiv pentru 30 de zile. „Prin ordonanţa…din data de 08.11.2023 a DNA – Serviciul teritorial Cluj, s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la comiterea de către suspecta Denisa Tabita Cherecheș şi suspectul Petru Dorin Gliga, a infracțiunii de complicitate la dare de mită prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal rap. la art. 290 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000.”, se arată în actele din dosar.

Comenteaza