Statistica IPJ: Scade numărul accidentelor mortale în Cluj, creşte numărul răniţilor uşor

Statistica IPJ: Scade numărul accidentelor mortale în Cluj, creşte numărul răniţilor uşor
Numărul accidentelor a scăzut în Cluj, în ultimul an, cel puţin aceasta arată evidenţele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj. A crescut considerabil, în schimb, cu o treime, numărul persoanelor rănite uşor.

Conform evidenţelor, numărul accidentelor grave de circulaţie a ajuns la 144 în primul semestru al acestui an, în scădere cu 12 incidente faţă de acelaşi interval al anului trecut. Numărul persoanelor decedate în accidente a scăzut şi el cu nouă în acelaşi interval, la 31 de decese, numărul persoanelor rănite grav este de 141 în primul semestru, în scădere cu şase cazuri. A crescut considerabil, în schimb, numărul persoanelor rănite uşor: 72 de cazuri în acest an, în creştere cu nu mai puţin de 27 de cazuri.

Explicaţia scăderii numărului de accidente este intensificarea acţiunilor de prevenire a accidentelor: nu mai puţin de 2.355 de acţiuni organizate de poliţiştii rutieri în judeţul Cluj în prima jumătate a acestui an, timp în care au fost sesizate 647 infracţiuni iar poliţiştii rutieri au aplicat nu mai puţin de 46.208 amenzi. Au fost reţinute un număr de 2.249 permise de conducere şi au fost retrase, pentru diferite motive, un număr de 817 certificate de înmatriculare.

Comenteaza