Staţiile de epurare din Huedin şi Gherla, modernizate pe bani europeni

Staţiile de epurare din Huedin şi Gherla, modernizate pe bani europeni
Staţiile de epurare din Huedin şi Gherla vor fi modernizate în următorii doi ani, cu bani de la Uniunea Europeană.

Lucrările la cele două staţii de epurare vor fi inaugurate mâine la ora 9 şi respectiv 13, în prezenţa reprezentanţilor Consiliului Judeţean. Lucrările, care vor dura 21 de luni, sunt executate de o asociere formată din WTE Wasstertechnick GmbH Germania şi Antrepriza de Construcţii şi Instalaţii (ACI) Cluj, ca antreprenori generali, şi sunt estimate să coste 34 de milioane de lei.

"Staţiile de epurare vechi sunt funcţionale, dar au ocazional deversări neconforme cu legislaţia naţională şi cu directivele europene. Vor trebui modernizate şi extinse pentru a face faţă dezvoltării celor două localităţi", explică purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă "Someş", Lucian Croitoru, pentru ziuadecj.ro.

Banii pentru lucrările la cele două staţii de epurare vin de la UE prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, în cadrul celui mai costisitor proiect cu finanţare europeană din Cluj, în valoare de 196,9 milioane euro, început în 2008, în cadrul căruia se modernizează toate cele opt staţii de epurare din Cluj şi Sălaj deservite de Compania de Apă "Someş".

Comenteaza