STARE DE URGENȚĂ: Se închid barurile, restaurantele, hotelurile și cafenele. Ministrul Vela: Nu închidem oraşe, nu raţionalizăm alimente

STARE DE URGENȚĂ: Se închid barurile, restaurantele, hotelurile și cafenele. Ministrul Vela: Nu închidem oraşe, nu raţionalizăm alimente
| Foto: observator.tv

Ministrului de Interne, Marcel Vela a anunțat în această seară principalele măsuri decise după decretarea stării de urgență.

Astfel, se suspendă activitatea de servire şi consum a produselor alimentare, băuturilor organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice. Este permisă organizarea de către aceste unități economice de profil a activităților de comercializare a produselor alimentare, băuturilor, care nu presupun rămânerea clienților în spații precum cele de tip drive in, room service sau livrare la client.

De asemenea, se suspendă toate activităţile religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc, de îngrijire persoanlă în spaţii închise.

Se interzice organizarea oricărui eveniment cu peste 100 de persoane în spaţii deschide.

Cu privire la transportul de marfă toţi şoferii vehiculelor de capacitate peste 3,5 tone au obligaţia ca la frontieră să aibă şi să poarte mijloace individuale de protecţie.

Se supendă toate zborurile aeriene Spania – România pentru 14 zile. Măsura intră în vigoare din 18 martie , ora 18.00.

Privitor la zborurile din Italia, măsura suspendării acestora se prelungește pentru încă 14 zile începând din 23 martie.

Aceste măsuri nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat şi pentru transporturile de marfă, sau transporturile umanitare

Pe durata stării de urgenţă Poliţia Română va conduce operaţional, prin Inspectoratele Judeţene Poliţia Locală care funcţionează pe raza de competenţă.

”De fiecare dată când vom lua decizii le vom aduce la cunoștința dumneavoastră în cel mai scurt timp. Toate măsurle luate sunt în scopul prevenirii eficiente a răspândirii pe teritoriul României a coronavirului. Vreau să precizez că nu suntem în situația de a închide orașe, nu suntem în situația în care să raționalizăm alimente, a concluzionat ministrul Marcel Vela.

Comenteaza