Stare de alertă: 14 zile de izolare la domiciliu pentru toate persoanele care sosesc în România, indiferent de ţară

Stare de alertă: 14 zile de izolare la domiciliu pentru toate persoanele care sosesc în România, indiferent de ţară

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, joi seara, că începând cu 15 mai, pentru toate persoanele care sosesc în România, indiferent din ce ţară, se va institui măsura izolării la domiciliu.

"Se instituie, începând cu data de 15 mai, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate măsura izolării la locuinţă, împreună cu familia sau aparţinătorii cu care locuiesc, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru măsura mai sus menţionată sau solicită acest lucru pentru a nu-şi expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituţionalizate în spaţii special destinate, puse la dispoziţie de autorităţi.

Cu alte cuvinte, din această noapte, de la momentul publicării, cei care sosesc în ţară, indiferent de unde vin, se aplică pentru ei măsura de izolare la domiciliu", a declarat Raed Arafat, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Despre persoanele care nu respectă măsurile de carantină/izolare la domiciliu legea spune că vor fi introduse în carantină instituţionalizată pentru o perioadă de 14 zile şi vor fi obligate să suporte contravaloarea cazării şi hrănirii pe perioada carantinei instituţionalizate.

Acesta a mai precizat că se prelungeşte interdicţia zborurilor de pe toatre aeroporturile din România pentru o perioadă de 14 zile.

„Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici din aviaţie spre Austria, Belgia, Confederaţia Elveţiană, Franţa, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Iran şi din aceste ţări către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu 15 mai 2020”, a mai anunţat Raed Arafat.

Comenteaza