Șoferul vinovat de moartea Gabrielei Rîpan, trimis în judecată. Familia cere despăgubiri de 1,7 mil. euro

Șoferul vinovat de moartea Gabrielei Rîpan, trimis în judecată. Familia cere despăgubiri de 1,7 mil. euro

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au dispus trimiterea în judecată a lui Tudor Ștefan Cîrje pentru ucidere din culpă.

Tudor Ștefan Cîrje, tânărul șofer de 19 ani, care a produs cumplitul accident rutier din ianuarie din Florești, în urmă căruia a decedat studenta Gabriela Rîpan, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Patru membri ai familiei fetei s-au constituit părți civile împotriva asiguratorului, cerând despăubiri totale de 1,7 milioane euro, scrie clujust.ro.

 ”Din perspectiva laturii subiective, inculpatul a săvârșit fapta din culpă cu prevedere, el putând prevedea posibilitatea producerii unui accident rutier, dar a socotit fără temei că acest lucru nu se va întâmpla”, se arată în rechizitoriu. 

Cum s-a produs teribilul accident. Maşina, distrusă complet

O tânără de 20 de ani, studentă la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), a murit, în ianuarie 2019, într-un accident de circulaţie la intrare în Cluj-Napoca. La volanul maşinii se afla Tudor Ștefan Cîrje, despre care inițiat s-a vehicula că ar fi fost sub influența drogurile, informație infirmată însă ulterior. 

"Un tânăr de 19 ani, din Florești, în timp ce conducea autovehiculul pe Drumul Național nr. 1 - E60, pe raza comunei Florești, în afara localității, spre Cluj-Napoca, ar fi efectuat o manevră de depășire neregulamentară, peste marcajul longitudinal simplu continuu. Astfel, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp al unui panou de informare situat pe spațiul verde, după care s-a oprit în șanțul de colectare a apelor pluviale. În urma impactului, conducătorul auto a fost rănit grav, iar tânăra pasageră a decedat", trasmite IPJ Cluj. 

Gabi Rîpan, studentă la Managament în cadrul UBB, era fiica unui cunoscut om de afaceri din Suceava şi s-a mutat la Cluj-Napoca după terminarea liceului. Maşina implicată în accident, un autoturism marca Mercedes, îi aparţinea şi o primise cadou de majorat. Autovehicului a fost distrus în accident. Imagini AICI! 

Comenteaza