Șoferul care a provocat moartea unui om la Gilău și a fugit a fost arestat preventiv

Șoferul care a provocat moartea unui om la Gilău și a fugit a fost arestat preventiv

Şoferul care a accidentat mortal un bărbat în Gilău şi a fugit de la locul faptei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile şi este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei și ștergerea urmelor accidentului.

Şoferul de 42 de ani, din localitatea Agârbiciu, s-a prezentat singur la poliție, duminică seara. Accidentul din Gilău soldat cu decesul un bărbat a avut loc în 15 noiembrie, în jurul orei 04:00, pe Drumul Național (DN) nr. 1, pe raza comunei Gilău. 

"La terminarea audierii, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore de către politiștii Serviciului Rutier Cluj. Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției, ștergerea urmelor accidentului și nerespectarea atribuțiilor privind efectuarea reparațiilor. Bărbatul va fi prezentat magistraților pentru dispunerea altor măsuri preventive", au precizat, duminică seara, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Cluj. Luni, magistraţii au dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. 

În dimineața zilei de joi, polițiștii au fost chemați după ce a fost găsit un cadavru pe marginea drumului. Victima era un bărbat de 66 de ani, din comuna Mărișel. Accidentul s-a produs între localitățile clujene Gilău și Căpușu Mare, la intersecția cu drumul care duce către Gârbău. Victima a fost lovită violent de un autovehicul, iar șoferul nu a oprit după comiterea faptei și a părăsit locul accidentului. Circulația la fața locului pe DN 1 a fost blocată timp de peste o oră, până la finalizarea intervenției polițiștilor și medicilor. Ulterior, polițiștii au anunțat că există indicii și au solicitat ajutorul celor care ar putea deține informații despre acest caz. IPJ Cluj a organizat filtre pe drumurile din județ pentru a depista conducătorul auto.

Comenteaza