Șoferul care a provocat accidentul mortal din Gherla era beat și drogat la volan

Șoferul care a provocat accidentul mortal din Gherla era beat și drogat la volan
| Foto: ISU CLUJ

Accidentul mortal de sâmbătă seara din Gherla s-a produs din cauza unei depășiri riscante, efectuate de către un șofer de 24 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice.

„Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că un tânăr, de 24 de ani, care circula cu autoturismul în direcția municipiului Dej, s-ar fi angajat într-o depășire neregulamentară, intrând în coliziune cu un autoturism care circula în aceeași direcție de mers, condus de un bărbat de 67 de ani, din municipiul Dej.

În urma evenimentului, în cazul bărbatului de 67 de ani și a pasagerei aflate în autoturismul acestuia, de 63 de ani, medicii au aplicat manevre de resuscitare, însă, din nefericire, s-a pronunțat decesul acestora.

Testarea cu aparatul etilotest a tânărului de 24 de ani a indicat o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, șoferul consumase substanțe psihoactive: 

„Tânărul de 24 de ani a fost testat și cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, reieșind indicii cu privire la prezența acestora. 

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. 

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și ucidere din culpă”, transmite IPJ Cluj.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și pentru luarea măsurilor legale.

Comenteaza