News alert Șoferi, atenție la pedală! Poliția scoate toate radarele în stradă

Șoferi, atenție la pedală! Poliția scoate toate radarele în stradă

Poliţia derulează, începând de vineri, o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere, astfel că toate radarele vor fi scoase timp de trei zile pe şosele şi autostrăzi.

"Începând de astăzi, la nivelul întregii ţări, Poliţia Română derulează o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere. Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe şosele şi autostrăzi, pentru depistarea celor care depăşesc viteza legală. Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale şi cinemometrele portabile model TruCAM. Pe lângă acestea, se vor utiliza și aparatele etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive", se arată într-un comunicat al IGPR.

Poliția Română precizează că, în primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în ţara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 de accidente (cu 104 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut).

Comenteaza