Site-ul edu.ro, atacat prin introducerea unui cod de minare pentru criptomonede

Site-ul edu.ro, atacat prin introducerea unui cod de minare pentru criptomonede

Atacul suferit de site-ul oficial al Ministerului Educaţiei Naţionale (edu.ro) a avut loc pe fondul introducerii de către agresori a unui cod de minare pentru criptomonede.

„Atacul a fost posibil din cauza unei vulnerabilităţi tehnice. A fost introdus un cod folosit la minarea de criptomonede, însă problema a fost remediată”, a declarat oficialul CERT.RO.

Site-ul oficial al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) a fost atacat informatic de două ori, în decursul ultimelor două luni, a anunţat anterior purtătorul de cuvânt al ministerului, Cătălina Toma.

Potrivit sursei citate, se fac verificări pentru a se identifica sursa acestor atacuri cibernetice, instituţia fiind în proces de schimbare a protecţiei din punct de vedere cibernetic.

„Momentan nu este cunoscut dacă atacul a venit sau nu din interiorul ministerului. Încărcarea acestui script de minare înseamnă că orice persoană care utilizează site-ul, chiar şi pentru câteva minute, generează criptomonede pentru cel care a încărcat ilegal programul”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MEN.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Etichete
Comenteaza