Site-ul CNAIR, blocat din cauza unui atac cibernetic

Site-ul CNAIR, blocat din cauza unui atac cibernetic

Site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu poate fi accesat la ora transmiterii acestei ştiri, acesta fiind ţinta unui atac cibernetic. 

„Noi, din interior, putem să accesăm site-ul, dar înţeleg că din exterior nu se pot utiliza unele funcţii. Site-ul este administrat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, lucrăm şi noi, şi ei, la remedierea situaţiei, dar momentan nu se ştie cât va mai dura disfuncţionalitatea”, a declarat Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

„Specialiştii IT ne-au asigurat că în urma acestui atac nu au fost pierdute date personale sau alte informaţii iar unele funcţii - cum este plata rovinietei - sunt utilizabile”, a mai spus Alin Şerbănescu.

Serviciul IT al CNAIR a anunţat printr-un e-mail intern, trimis angajaţilor, că „în urma unui atac cibernetic website-ul companiei, www.cnadnr.ro, a fost compromis. Fiind găzduit de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) s-a luat decizia de a-l suspenda temporar până la întocmirea unui raport privind vulnerabilităţile exploatate şi eventualele daune provocate. Vom fi anunţaţi de către STS atunci când siteul va fi din nou online”.

CNAIR comunică, de asemenea, că în data de 24.04.2018, în intervalul orar 01:30 – 06:00, ca urmare a efectuării unor lucrări de mentenanță ale sistemului informatic al SC OMV PETROM MARKETING SRL, activitatea de emitere a rovinietelor  și a peajelor va funcționa cu intermitențe în 87 puncte de distribuție aparținând acestui distribuitor. Astfel, la Cluj, activitatea de emitere de roviniete și peaje va fi întreruptă la punctul de distribuţie din municipiul Gherla, Str. Clujului nr. 4E.

Emiterea rovinietelor și a peajelor va fi posibilă în restul punctelor de distribuție aparținând SC OMV PETROM MARKETING SRL, prin intermediul portalului www.erovinieta.ro și a aplicației mobile etarife, în punctele de distribuție ale celorlalți distribuitori autorizați, cât și prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS).

Comenteaza