Sistemul care te avertizează prin mobil când ești într-o zonă periculoasă

Sistemul care te avertizează prin mobil când ești într-o zonă periculoasă
Guvernul României a hotărât, joi, înființarea sistemului Ro-Alert. Aplicația îi va avertiza pe cetățenii aflați într-o zonă periculoasă, prin intermediul telefonului mobil.

"Pe ordinea de zi de astăzi se află un proiect foarte important pentru noi toţi, Ro-Alert-ul, un prim pas în implementarea acelui sistem de anunţare în timp real al cetăţenilor care se află într-o zonă de pericol, indiferent de ce tip e acel pericol, că e meteo sau alte ameninţări la adresa vieţii, siguranţei lor", a spus, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Mihai Tudose.

La rândul ei, Carmen Dan, ministru de Interne, a spus că sistemul Ro-Alert este promovat ca urmare a analizei realizate după manifestarea deosebit de gravă a fenomenelor meteo extreme, care au avut loc recent în special în vestul ţării.

"Proiectul de ordonanţă este rezultatul consultărilor dintre toţi factorii instituţionali implicaţi - mă refer la STS, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi ANCOM. Acest sistem presupune multiple avantaje, precum transmiterea şi repetarea ciclică a unor semnale rapide prin surse autorizate adaptate stării de pericol, prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă şi acest mesaj, acest sistem de alertare este îndreptat către toţi utilizatorii aflaţi în arealul ameninţat.

Este important pentru că, până acum, nu am avut un astfel de sistem de alertare şi este evident că este necesar deoarece, din ceea ce spun meteorologii, în perioada următoare ne vom confrunta din ce în ce mai des cu genul de fenomene 'nowcasting'. Sistemul va fi implementat cu sprijinul STS şi va fi operat de către structurile operaţionale cu funcţionare 24 de ore din 24, structuri ale Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă", a spus Carnem Dan.

Ministrul de Interne a precizat că Raed Arafat este desemnat, în calitate de şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, ca responsabil atât cu coordonarea tuturor activităţilor care privesc finanţarea, cât şi cu derularea procedurii de achiziţie, cu livrarea şi punerea în funcţiune a sistemului Ro Alert.

Premierul a apreciat "poziţia foarte constructivă a celor patru operatori de telefonie mobilă, care îşi asumă costurile ce le revin lor, cu toată disponibilitatea posibilă".

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza