Sindicaliştii clujeni din energie şi-au spus nemulţumirile prefectului

Sindicaliştii clujeni din energie şi-au spus nemulţumirile prefectului
Comisia de Dialog Social din cadrul Prefecturii Cluj s-a întrunit astăzi pentru a dezbate problemele semnalate de Sindicatul Hidroenergetica din Sucursala Hidrocentrale şi Hidroserv Cluj cu privire la reorganizarea şi restructurarea companiei.

Sindicalistii clujeni din Hidroserv arată că instituţia ar putea intra în faliment. Ei au cerut întrunirea Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Cluj şi îşi expun nemulţumirile prefectului. Alături de ei, colegii din Transelectrica şi Electrica susţin că structurile centrale fac angajări în timp ce în teritoriu s-au operat diaponibilizări.

Liderul de sindicat al Hidroserv Cluj, Vasile Drinda, spune că Hidroelectrica are pierderi de 80 de milioane de lei din august. "Cerem schimbarea structurii de deviz. Am înţeles că la noi e criză͵ dar criza nu se mai termină".

Înainte de insolvenţă au fost înregistrate pierderi de 30 de milioane lei, acum din 5 august sunt de 80 de milioane lei.

Sindicalistul a exxplicat că din cauza disponibilizărilor nivelul lucrărilor ar putea fi afectat. Un număr de 52 de angajaţi de la Hidroelectrica Cluj au fost disponibilizaţi în urma reorganizării.

Sindicaliştii din Transelectrica Cluj au declarat că odată cu reducerea de personal, societatea e în pericol de a se închide.

"Aceste reduceri de personal pun în pericol Transelectrica Cluj. La nivel central se angajează directori, iar la noi se dau oameni afară", a spus liderul sindicaliştilor Transelectrica, Simion Minteuan.

"Sunt probleme grave şi serioase. Băieţii deştepţi din energie nu lipsesc niciodată. O să transmit Guvernului nemulţumirile dumneavoastră", a spus Gheorghe Vuşcan, prefectul Clujului.

Comenteaza