Sindicaliști penitenciarelor protestează în fața Ministerului Finanțelor. „Polițiștii, nemulțumiți că sunt sunt furaţi, trădaţi de politicieni şi ameninţaţi cu puşcăria”

Sindicaliști penitenciarelor protestează în fața Ministerului Finanțelor. „Polițiștii, nemulțumiți că sunt sunt furaţi, trădaţi de politicieni şi ameninţaţi cu puşcăria”
| Foto: fsanp.ro/Fotografie ilustrativă

Poliţiştii de penitenciare protestează joi, 21 septembrie, în faţa Ministerului Finanţelor, nemulţumiţi de măsurile de austeritate anunţate de guvern, şi vor bloca timp de câteva ore activitatea tuturor penitenciarelor din România, informează Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

„Poliţiştii de penitenciare ies în stradă joi, 21.09.2023, ora 11.00, la Bucureşti, în faţa Ministerului Finanţelor şi blochează timp de câteva ore activitatea tuturor penitenciarelor din România, fiind nemulţumiţi că sunt furaţi, trădaţi de politicieni şi ameninţaţi cu puşcăria de şefii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), dacă nu execută muncă suplimentară forţată. Sindicatele din penitenciare dezaprobă măsurile de austeritate anunţate de guvern: desfiinţarea posturilor de şef birou (şef tură şi de şef secţie), neplata muncii suplimentare şi a muncii prestate în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale şi condamnă ameninţările şefului poliţiei penitenciare, Dan Halchin", se arată într-un comunicat al sidicaliştilor transmis.

Sindicaliști penitenciare: Gaura de 43 mld. lei a fost făcută de firmele de partid

Federaţia sindicală consideră că „gaura'' din buget de aproximativ 43 de miliarde de lei a fost făcută de firmele de partid căpuşe şi de sinecurile politice, iar acum cetăţenii, printre care se regăsesc şi poliţiştii de penitenciare, decontează cheltuirea haotică şi ineficientă a banului public.

De asemenea, poliţiştii de penitenciare atrag atenţia că sunt obligaţi de conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor să execute muncă suplimentară forţată şi neplătită.

„Deşi Constituţia şi legislaţia muncii interzic munca forţată, directorul general al Poliţiei Penitenciare, Dan Halchin, a ameninţat că sesizează organele penale împotriva poliţiştilor de penitenciare care nu i se supun dispoziţiei scrise de a efectua muncă suplimentară forţată şi neplătită. În fapt, directorul general urmăreşte instaurarea sclaviei moderne în rândul poliţiştilor de penitenciare. Decizia abuzivă şi ilegală a şefului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a grăbit declanşarea protestelor şi blocarea activităţii puşcăriilor, întrucât poliţiştii de penitenciare se simt indignaţi, revoltaţi şi totodată uluiţi cum şeful ANP este atât de hotărât să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu", se mai arată în comunicat.

Comenteaza