Siguranţa în trafic se învaţă de la vârste fragede. Ce sfaturi au primit micuţii biciclişti FOTO

Siguranţa în trafic se învaţă de la vârste fragede. Ce sfaturi au primit micuţii biciclişti FOTO
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a organizat a treia etapă a concursului ,,Micul biciclist şi siguranţa lui”.

 

În competiţia a cărui scop este pregătirea micilor biciclişti, teoretică şi practică, referitoare la conducerea bicicletei, au luat startul 50 de concurenţi, băieţi şi fete, împărţiţi pe categorii de vârstă şi sex. Cu acest prilej poliţiştii au adus în atenţia participanţilor prevederile legislaţiei rutiere, obligaţiile ce le revin bicicliştilor în trafic, precum şi riscurile rutiere.

Micuţii au fost atenţionaţi, printre altele, să nu circule cu bicicleta pe trecerea pentru pietoni, să se asigure temeinic înainte de a schimba direcţia de mers, să se deplaseze cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când merg în grup să dircule numai în coloană, câte unul, să nu se ţină de autovehicule aflate în mers şi să poarte mereu o cască de protecţie omologată. 

"Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător, cu dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant. Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celorlalţi participanţi la trafic, iar la schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că şi ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!", le-au transmis poliţiştii. 

De asemenea, ei au fost avertizaţi să nu circule cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice şi să nu transporte pe bicicletă alte persoane. La final, cei mai buni dintre copii au fost premiaţi cu medalii, diplome, cupe şi tricouri. Acţiunea a fost organizată în colaborare cu Clubul Sportiv ,,Clujul Pedalează", cadrele didactice şi elevii Şcolii de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan.

Comenteaza