Show bucătari deghizaţi în diavoli şi îngeri la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber

Show bucătari deghizaţi în diavoli şi îngeri la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber
Bucătari din ţară şi din străinătate vor fi prezenţi, în perioada 7 - 9 septembrie, la cea de-a şaptea ediţie a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Polus Center, organizată de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA).

În ediţia din acest an de la Cluj, ACEEA lansează „Masters of Flames - Hells Kitchen şi Angel Lounge". Astfel, în cadrul show-ului „Hells Kitchen" se vor găti 6.500 de porţii de mâncare pentru spectatorii clujeni. „Mai multe echipe de bucătari vor prezenta diverse reţete gătite la cazan şi grătar în spirit „diavolesc" şi vor folosi următoarele ingrediente: carne roşie (porc, viţel, oaie, capră) cu os cu tot, de preferinţă cap, picioare, ciolane, coaste, gâturi şi gheare de pui, ori de altă pasăre. Legumele vor fi de culoare roşie: tomate, ardei kapia, ardei gras, gogşar, ceapă roşie, sfeclă, varză roşie etc, iar condimentele puternic picante şi iuţi", au transmis organizatorii. În cadrul „Angel Lounge", bucătarii vor pregăti un bufet care va cuprinde deserturi ale căror culori dominante vor fi alb, roz şi albastru închis. Cele două echipe de bucătari vor fi îmbrăcate în costume de draci şi îngeri, iar în centrul acţiunii va fi amplasat un „cazan al purgatoriului" de 1.600 de litri.

„Ca şi la celelalte ediţii, organizatorii au invitat, pe lângă specialiştii culinari din România şi maeştri bucătari recunoscuţi la nivel internaţional. Printre invitaţi se numără următorii: Chef Reuven Harel (Israel), Preşedintele Leon Menahem (Israel - Israeli Chefs Association), Master Chef Spiros Dimitriou (Serbia), Echipa Naţională Culinară din Coreea de Sud, Akbar Umarov (Uzbekistan), Echipa Naţională a Croaţiei, Echipa Naţională a Macedoniei, Maestrul Jyrki Yli-Uotila (Finlanda), Profesor Constantinos Psindros (Cipru)", au transmis organizatorii evenimentului care este adresat atât bucătarilor profesionişti, cât şi amatorilor. La Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber vor fi prezenţi şi specialişti în vinuri precum somelierii Sergiu Nedelea, care este Ambasador al Asociaţiei Somelierilor Europene în România şi Iudex in Vinuo în cadrul Ordiului European al Cavalerilor Vinului, Cristian Grigore, Bogdan Dumitrescu, Cornelia Toma sau Cătălin Băluţă.

 

 

Etichete
Comenteaza