Senzaţii tari de Halloween? Ce păţeşti dacă intri în pădurea Hoia VIDEO

Senzaţii tari de Halloween? Ce păţeşti dacă intri în pădurea Hoia VIDEO
Una dintre cele mai bune destinaţii de Halloween din Europa este pădurea Hoia din Cluj, spun jurnaliştii celebrului ziar britanic The Guardian.

Aceştia clasează pădurea clujeană într-un top al celor mai înfricoşătoare locuri de pe continent. Ei îi îndeamnă pe turiştii care vor să aibă senzaţii tari de Halloween să meargă in pădurea Hoia-Baciu, nu la Castelul Bran, despre care spun că este un kitsch.

Pădurea Baciu apare în topul britanicilor de la The Guardian, alături de Oraşul Morţilor din Rusia, Catacombele Capucinilor din Italia şi Dealul Crucilor din Lituania, printre cele mai înfricoşătoare locuri din europa. Pădurea clujeană a fost, de-a lungul timpului, subiectul a numeroase poveşti de groază cu stafii şi cu apariţi de obiecte zburătoare neidentificate (OZN). După 3 km de mers prin pădure, ajungem la Poiana Rotundă, locul în care ar fi fost văzut pentru prima oară un OZN în România în 1968.

Bătrânii din comuna Baciu spun că au fost martorii unor apariţii stranii pe cer. Ioan Mureşan povesteşte că într-o noapte din 1975 a văzut un cerc de foc deasupra pădurii. Mureşan e unul dintre ei. "Deodată văd că vine o flacără mare de aici, de către Lomb. Avea un cap mare cât un ciubăr şi vreo doi metri era flacăra, şi făcea aşa: "pff, pff!". A venit pe deasupra noastră, zic către ei "Ni, mă, zmău!" S-o coborât în cheile Baciului; pe vremea aia aşa am ştiut, şi aşa se zicea din bătrâni, că ăla-i zmău, înseamnă drac!".

Un adevărat brand al pădurii Hoia-Baciu sunt copacii cu forme care mai de care mai ciudate. Vezi în materialul video imagini cu copacii despre care se spune că se contorsionează noaptea.

Presupusele fenomenele din pădurea Hoia-Baciu atrag numeroşi turişti străini. Primarul din Baciu, Florin Mureşan, explică: "Au fost germani, austrieci, polonezi, cehi; am avut în repetate rânduri o familie de americani cu un profesor universitar, care în continuare studiază ce se întâmplă în pădurea Hoia-Baciu", spune acesta.

Primarul vorbeşte, la rândul, lui despre misterele pădurii. "Sunt stafii şi umbre, nu pot merge hoţii la furat de lemne pentru că li-i frică noaptea, au impresia că e cineva în spatele lor", spune primarul. El îi aşteaptă pe englezi în comuna Baciu, mai ales că ziariştii de la The Guardian au precizat că există o cursă aeriană low-cost de pe aeroportul Luton din Londra către Cluj-Napoca.


Reporter: Alin Golban
Operator: Cristi Rus

 

Comenteaza