Senatul UBB a aprobat: Matiş e decan la Economice

Senatul UBB a aprobat: Matiş e decan la Economice
O şedinţă specială a Senatului Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB) l-a validat ieri pe Dumitru Matiş la conducerea Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) şi l-a aniversat apoi pe academicianul Ionel Haiduc.

După un protest de pomină, în care cadrele didactice de la FSEGA îi cereau insistent rectorului Ioan Aurel Pop să li se desemneze un decan, Senatul UBB a pus ieri capăt controverselor. "Dumitru Matiş a primit 70 de voturi în favoarea sa din cele 100. A fost o şedinţă paşnică", a precizat Laura Irimieş, purtătorul de cuvânt al universităţii. FSEGA a fost singura facultate din UBB al cărei decan nu a fost validat de rectorul Ioan Aurel Pop.

Au candidat pentru această funcţie Dumitru Matiş, Răzvan Nistor şi Irimia Popa. Acesta din urmă a convocat apoi cadrele didactice şi câţiva studenţi ai facultăţii să ia parte la un protest împotriva rectorului, a cărui decizie ar fi fost ilegală. Oficialii UBB au replicat că nu a fost vorba de un refuz şi la scurt timp au anunţat că s-a decis numirea lui Matiş în funcţie, fapt validat ieri de Senat. Tot la şedinţa de ieri a avut loc şi un moment festiv. " Domnul Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, a primit o diplomă de excelenţă cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani, după care i s-a cântat «La mulţi ani» şi a fost felicitat", a relatat Irimieş.

"Am primit numirea ca pe un lucru normal, oricum trebuia să fie validat cineva din cei trei care am candidat", a declarat Matiş, pentru ZIUA de CLUJ. Primele griji ale noului decan sunt legate de planurile de învăţământ şi de statele de funcţii. "Avem foarte mult de lucru, s-a tărăgănat mult această numire. Se apropie licenţa, admiterile, toate sunt în iulie", a spus decanul. În aceste zile, Dumitru Matiş îşi va numi echipa cu care va conduce în continuare facultatea, "cel mai probabil formată din oameni noi".

 

Etichete
Comenteaza