Video Sebastian Ghiţă: DNA azi e noua Securitate

Sebastian Ghiţă: DNA azi e noua Securitate

Fostul parlamentar Sebastian Ghiţă a declarat luni, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) este "noua Securitate", care că şi-a făcut o listă de "cetăţeni indignaţi", pentru a face denunţuri în anumite dosare.

"Acest DNA şi-a făcut o listă de cetăţeni indignaţi, cetăţeanul care nu există, Serghei Petruş. Sunt cei pe care i-au agăţat în diverse dosare. La întrebarea: Colaboraţi cu noi, recunoaşteţi? «Da, recunosc». «Dar zi şi ceva de Ghiţă». După ce au intrat în această chestiune, devin un fel de acoperiţi. Am înţeles că prin lege, SRI, SIE, direcţia de informaţii din MAI fac ofiţeri acoperiţi după reguli, după proceduri. DNA azi e noua Securitate, are aceşti acoperiţi - nu pot să le spun ofiţeri - înregistrări, ascultări, tehnică, fără niciun fel de control parlamentar", a declarat fostul deputat Sebastian Ghiţă, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Sebastian Ghiţă a fost văzut ultima oară în noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment în care poliţiştii care îl filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut.

Ghiţă a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie 2017, în timp ce se plimba pe o stradă, împreună cu fratele său. La legitimare, Ghiţă a prezentat un act de identitate şi un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat poliţiştilor actele reale.

Comenteaza