Scurtmetrajul clujean propus la Oscar nu "prinde" lista scurtă a nominalizărilor

Scurtmetrajul clujean propus la Oscar nu
Documentarul clujean "Superman, Batman sau Spiderman" nu a prins lista scurtă a nominalizărilor pentru Oscar-urile din acest an. Nici "După dealuri" nu se află printre finalişti.

La secţiunea "scurtmetraje" s-au calificat cinci filme - Asad, "Buzkashi Boys", "Curfew", "Death of a shadow" şi "Henry", în vreme ce la secţiunea "cel mai bun film străin" s-au calificat peliculele "Amour" (Austria), Kon-tiki (Norvegia), No (Chile), "A royal affair" (Danemarca" şi "War Witch" (Canada).

Amintim, "Superman, Spiderman sau Batman" s-a calificat la preselecţia pentru premiile Oscar, la secţiunea "scurtmetraje", după ce a fost premiat la festivalul de film de la Aspen, în 2012.

UPDATE Vezi ce spune regizorul Tudor Giurgiu după ce a aflat lista nominalizaţilor

vezi aici întreaga listă a nominalizaţilor

"Superman, Spiderman sau Batman", de Tudor Giurgiu, a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj în 1 decembrie 2012 la gala Academiei de Film Europene (EFA), organizată în Valletta, Malta, potrivit site-ului oficial al evenimentului. Cu un an în urmă, pelicula a câştigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la festivalul de film de la Vallaloid.

"Superman Spiderman sau Batman" spune povestea lui Aron, un băieţel de 5 ani, care, împreună cu tatăl său acoperit de griji, porneşte într-o dimineaţă pe un drum la capătul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă. Scurtmetrajul a fost filmat în întregime în Cluj Napoca, în locaţii din cartierele Gheorgheni, Grigorescu sau Spitalul de Recuperare, cu o echipă locală, între care actorii Bogdan Zsolt, Cornel Răileanu, Elena Ivanca, Ovidiu Crişan, Maria Seleş, Adriana Băilescu şi eroul filmului, copilul Aaron Şerban. Scenariul a fost scris de Doru Lupeanu, cunoscut şi pentru scenariul scurtmetrajului "Faţa galbenă care râde", în regia lui Constantin Popescu.

Etichete
Comenteaza