Ce spune regizorul scurtmetrajului clujean cu şanse la Oscar, dar care nu a prins "lista scurtă": "era previzibil"

Ce spune regizorul scurtmetrajului clujean cu şanse la Oscar, dar care nu a prins
Regizorul scurtmetrajului clujean cu cea mai bună performanţă de până acum - "Superman, Spiderman sau Batman", ce a ajuns în preselecţia celui mai bun festival de film din lume, Oscarurile, dar care la selecţia de azi nu a prins "lista scurtă", spune că rezultatul era previzibil.

"Eu zic că rezultatul era previzibil, pentru că o parte dintre filmele nominalizate le ştiam şi au bugete mult mai mari, au acţiune, efecte speciale, iar americanii asta caută", spune regizorul Tudor Giurgiu, după ce a aflat rezultatul selecţiei de astăzi. "N-aveam niciun dubiu, de asta am anunţat după ce am câştigat Oscarul european că că nu cred că va fi mai mult". Giurgiu spune că scurtmetrajul ar fi avut o şansă - "dacă era un scurtmetraj foartge epic, poate mai lung". "Dar e în regulă şi aşa", conchide el.

Întrebat care e traseul pe viitor al scurtmetrajului filmat la Cluj, Giurgiu spune că traseul său "s-a cam încheiat". "În mare, după doi ani de umblat pe la festivaluri, asta a fost".

La secţiunea "scurtmetraje" a Oscarurilor din acest an s-au calificat cinci filme - Asad, "Buzkashi Boys", "Curfew", "Death of a shadow" şi "Henry"."Superman, Spiderman sau Batman", de Tudor Giurgiu, a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj în 1 decembrie 2012 la gala Academiei de Film Europene (EFA), organizată în Valletta, Malta, potrivit site-ului oficial al evenimentului. Cu un an în urmă, pelicula a câştigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la festivalul de film de la Vallaloid.

"Superman Spiderman sau Batman" spune povestea lui Aron, un băieţel de 5 ani, care, împreună cu tatăl său acoperit de griji, porneşte într-o dimineaţă pe un drum la capătul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă. Scurtmetrajul a fost filmat în întregime în Cluj Napoca, în locaţii din cartierele Gheorgheni, Grigorescu sau Spitalul de Recuperare, cu o echipă locală, între care actorii Bogdan Zsolt, Cornel Răileanu, Elena Ivanca, Ovidiu Crişan, Maria Seleş, Adriana Băilescu şi eroul filmului, copilul Aaron Şerban. Scenariul a fost scris de Doru Lupeanu, cunoscut şi pentru scenariul scurtmetrajului "Faţa galbenă care râde", în regia lui Constantin Popescu.

Comenteaza