Scad amenzile pentru biciclişti

Scad amenzile pentru biciclişti
| Foto: Arhiva

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, decizional, un proiect de lege care prevede reducerea amenzilor pentru biciclişti. Astfel, în loc de amenzi cuprinse între 870 lei şi 1.160 lei, bicicliştii vor plăti pentru nerespectarea normelor de circulaţie amenzi cuprinse între 580 lei şi 725 lei.

Deputaţii au adoptat iniţiativa cu 251 de voturi „pentru” şi un singur vot „împotrivă”, al social-democratului Remus Borza.

Potrivit raportul comisiei de specialitate, proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002, în sensul modificării sancţiunilor contravenţionale aplicate pentru nerespectarea normelor privind circulaţia bicicletelor cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni.

„Amenzile pentru biciclişti vor scădea ca urmare a proiectului iniţiat de deputatul USR Sergiu Vlad, adoptat astăzi de Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională. În loc de amenzi cuprinse între 870 lei şi 1.160 lei, nivel considerat drept exagerat chiar şi de către poliţişti, Codul rutier va prevede pentru nerespectarea normelor privind circulaţia bicicletelor amenzi cuprinse între 580 lei şi 725 lei”, transmite USR într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

 USR precizează că modificarea legii prevede ca nerespectarea normelor privind circulaţia bicicletelor să nu mai fie sancţionată cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni (6-8 puncte-amendă), ci cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4-5 puncte-amendă).

„După 2 ani şi 8 luni de la depunere, acest proiect legislativ, care are ca menire să aducă un pic de normalitate în viaţa şi aşa grea a bicicliştilor pe străzile şi şoselele din România, a fost votat în plen. Scopul acestui proiect este de corelare a valorii amenzilor cu gravitatea faptelor”, declară deputatul USR Sergiu Vlad.

Camera Deputaţilor a avut rol de for decizional, astfel că proiectul de lege se va duce la preşedinte pentru promulgare.

Etichete
Comenteaza