Sărbători fără colindat și fără petreceri în stradă. Raed Arafat, anunț de ultima oră

Sărbători fără colindat și fără petreceri în stradă.  Raed Arafat, anunț de ultima oră
| Foto: protv.ro

Măsurile de distanţare socială vor trebui respectate inclusiv de revelion, în condiţiile în care mersul din casă în casă creşte riscul de răspândire a coronavirusului.

Guvernul a decis prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând cu data de 14 decembrie, a anunţat joi seara secretarul de stat în MAI Raed Arafat, după şedinţa Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

"De sărbători, gândiţi-vă la sănătatea dumneavoastră, a familiei dumneavoastră şi a celor în vârstă. Încercaţi cât de mult posibil să limitaţi numărul celor cu care va întâlniţi”, a spus Arafat.

Întrebat dacă românii vor putea ieşi măcar în faţa casei sau a blocului în noaptea de revelion, secretarul de stat a răspuns: „Toate limitările care au fost până acum rămân mai departe. Petreceri în stradă, nu."

Întrebat despre colindat, Arafat a răspuns: "Sfatul este să evitaţi acest lucru, chiar dacă e o tradiţie, mersul din casă în casă, mai intri în casă, mai stai un pic, riscul de infecţie creşte mult”.

Guvernul va emite vineri hotarârea de prelungire a starii de alertă, cu respectarea tuturor măsurilor existente, a precizat Arafat. În plus, noul act normativ prevede ca printr-un ordin al miniştrilor Sănătăţii şi Economiei să fie reglementată activitatea operatorilor de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi.

Instalaţiile de telescaun şi pârtiile de schi vor funcţiona cu respectarea măsurilor de protecţie în vigoare.

Comenteaza