Săptămână îmbelşugată pentru poliţiştii locali. Amenzi de peste 64.000 de lei

Săptămână îmbelşugată pentru poliţiştii locali. Amenzi de peste 64.000 de lei
Poliţiştii locali au avut parte de o săptămână plină de capturi. În total au aplicat 300 de sacţiuni, a căror valoare a depăşit 64.000 de lei.

Majoritatea amenzilor, în număr de 267, au fost aplicate pentru abateri la regimul circulaţiei rutiere. Mai exact, au fost date pentru opriri şi staţionări neregulamentare în intersecţii, sensuri giratorii şi staţii CTP sau pentru nerespectarea restricţiilor de tonaj, cuantumul acestor sancţiuni ridicându-se la suma de 28.035 lei.

În acelaşi timp, poliţiştii locali au întocmit 15 procese verbale de constatare a contravenţiei pentru săvârşirea unor fapte de tulburare a liniştii şi ordinii publice şi au depistat 17 persoane care apelau la mila publicului.

Alte 22 de sancţiuni contravenţionale au fost date pentru practicarea activităţii de comerţ ilegal, pentru încălcarea normelor privind protecţie mediului şi pentru nerespectarea disciplinei în construcţii. Valoarea totală a amenzilor aplicate pe parcursul întregii săptămâni a fost de 64.200 lei.

Conform unei statistici, de la începutul anului şi până în prezent polițiștii locali au aplicat 9.518 de sancţiuni pentru încălcări ale legii privind traficul rutier, 529 pentru nereguli în desfăşurarea activităţii de comerţ, 276 pentru abateri de la normele de convieţuire socială şi 52 pentru nereguli legate de disciplina în construcţii. De asemenea, au fost  sancţionate 355 de persoane care apelau la mila publicului şi 324 de fapte privind normele de protecţie a mediului.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate pe parcursul anului este, până în momentul de faţă, de 2.924.324 lei.

Comenteaza