S-au montat stâlpișori pe Calea Mănăștur. Asta după ce un clujean a sunat la 112

S-au montat stâlpișori pe Calea Mănăștur. Asta după ce un clujean a sunat la 112

Pe Calea Mănăștur au fost montați, astă noapte, stâlpișori de separare de sens pe toată porțiunea aflată în șantier. 

Un clujean povestește că a sunat la 112 duminica trecută, după ce era să fie izbit frontal pe Calea Mănăștur de mașinile care veneau din sensul opus și care circulau după vechile marcaje, întrucât cele galbene, trasate odată cu începerea șantierului, nu erau vizibile pe carosabilul umed. Bărbatul spune că a sunat la Urgență și i-a cerut operatoarei să trimită un echipaj MAI la fața locului. Rezultatul: astă noapte a început montarea stâlpișorilor de separare de sens.

"In data de 23.10. dupa miezul nopții circulam pe Calea Manastur. Marcajele galbene nu se vedeau pe ploaie. Unii conducatori auto se ghidau dupa marcajele albe. Vazand ca unii erau sa intre frontal in mine, am sunat la 112. La fata locului s-a deplasat un echipaj MAI de la rutiera. Astazi s-au luat masuri. Se monteaza stalpisuri. Pe aceasta cale multumesc domnului politist.

Oare administratorul drumului sau executantul lucrarilor, nu puteau lua masuri din timp? Oare lucrarile nu se efectueaza dupa niste norme? Trebuie sa insiste cetatenii? Sefii de santier, responsabilii SSM, autoritatile de control, ce fac? La noi se iau masuri doar după ce se întâmplă câteva accidente sau după ce sunt presați sau amenințați cu dosare penale", a scris R.C. pe pagina Clujul Civic.

S-au montat stâlpișori pe Calea Mănăștur. Asta după ce un clujean a sunat la 112

Clujeanul s-a plâns de reacția operatoarei de la 112, când i-a prezentat situația.

"Ma certa la telefon ca este imposibil sa nu se vadă linile ca ea a trecut pe acolo înainte cu câteva zile și erau vizibile am ajuns în anul 2022 sa te rogi de o operatoare ca să-ți trimită un echipaj de Politie Rutieră. Ea tot insista cu Poliția locală pentru ca a știut bine ca ei nu au competențele necesare. Dupa rugăminți a trimis un echipaj de Politie Rutieră", a relatat bărbatul.

S-au montat stâlpișori pe Calea Mănăștur. Asta după ce un clujean a sunat la 112

(sursa imagini: Clujul Civic/R.C.)

Cum se transformă Calea Mănăștur

Calea Mănăștur este în plin proces de transformare, care face parte din proiectul de modernizare a coridorului pe axa Est-Vest. Astfel, la finalizarea lucrărilor pe Calea Mănăștur vor fi 4 benzi de circulație cu gabarit redus – 2 benzi dedicate pentru transportul public și 2 benzi pentru circulație rutieră (lățime de 3m). 

Proiectul de modernizare Calea Moților - Calea Mănăștur - Strada Uzinei Electrice - Strada Oțetului - Strada Mărginașă cuprinde Calea Mănăştur (tronsonul de la nr. 1 până la intersecţia cu str. Câmpului) , Calea Moţilor (tronsonul de la nr.86 până la nr. 147), str. Mărginaşă (tronsonul de la nr. 1 până la intersecţia cu str. B.P. Haşdeu), arteră de legătură între Calea Moţilor şi str. Uzinei Electrice, precum şi parcelele adiacente acestor străzi.

 

Comenteaza