S-a clasat dosarul privind exploatarea de minori în cazul asamblării ouălor Kinder

S-a clasat dosarul privind exploatarea de minori în cazul asamblării ouălor Kinder
Dosarul a fost deschis de procurori după ce, potrivit unui reportaj realizat de "The Sun", o familie de români din Carei și-ar fi pus copiii să asambleze ouă de jucărie Kinder.

Oficiali din cadrul DIICOT au declarat pentru MEDIAFAX că în urma verificărilor s-a constatat că minorii nu au fost exploataţi de părinţi, aceste aspecte fiind arătate şi de ancheta socială. Astfel, cauza va fi clasată.

Timea Jurj, femeia din Carei despre care tabloidul britanic "The Sun" susţinea că îşi foloseşte copiii minori pentru a asambla ouă Kinder, a negat acuzaţiile şi a declarat că nimic din ce s-a scris nu este adevărat, totul fiind o înscenare. Timea Jurj a declarat corespondentului MEDIAFAX, la momentul apariţiei imaginilor, că ziariştii britanici i-au spus că vor să promoveze ouăle Kinder pentru că în Anglia sunt foarte scumpe şi vor să se vadă cum se fac acestea, de la început până la sfârşit, iar femeia a căzut în capcana lor.

„Nu e nimic adevărat din ce au scris cei de la ziarul din Anglia. A fost o înscenare, ziariştii respectivi i-au pus pe copii să stea cum vor ei, le-au zis să facă o poză şi cu mine. Şi din poză se vede cum copiii zâmbesc şi că stau la o poză. Nici vorbă să fi lucrat şi ei la asamblat ouăle Kinder sau că eu i-aş fi exploatat. Ziariştii din Anglia mi-au spus că vor să promoveze ouăle Kinder pentru că în Anglia sunt foarte scumpe şi vor să se vadă cum se fac acestea, de la început până la sfârşit. Am căzut în capcana lor. Şi pentru că avem copii minori au venit aceste acuzaţii, şi nu au mers la alte familii care nu au copii şi fac acelaşi lucru, pentru că nu i-a interesat", a spus Jurj.

Aceasta a spus că doar ea singură asamblează ouă Kinder acasă, iar jurnaliştii britanici au fost aduşi la ea acasă de un taximetrist din Carei.

„Nu ştiu ce demersuri să fac acum împotriva celor de ziar, vreau doar ca viaţa mea să revină la normal. Sper ca ziariştii din Anglia să primească de la Dumnezeu ce merită pentru ce mi-au făcut", a mai spus Timea Jurj.

 

 

Comenteaza